Kan jij ook vaak niet kiezen tussen patat of pizza? Dan is er super goed nieuws voor jou. Je kunt nu patatje pizza maken. Denk hierbij aan mozzarella, Italiaanse kruiden en nog veel meer lekkers. Op het eerste oog klinkt het misschien wat apart, maar na het proeven wil je niet meer anders!

Een bijzonder recept patatje pizza

Dit recept voor patatje pizza komt uit het kookboek van ’50 x onweerstaanbaar’. Het water loopt je toch als snel in de mond als wij het hebben over kaasslierten, patat en nog veel meer lekkers. Voor het patatje pizza moet je de volgende stappen volgen om het te maken.

Benodigdheden: 350 gram frito tomatensaus, 150 gram geraspte mozzarella, 9 plakken chorizo, 1 kilo patat of friet, 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix ,1 eetlepel olijfolie,1 theelepel paprikapoeder, ½  eetlepel fijn zout, ½ theelepel chilimix basilicum

Stap 1
Bak de patat in de frituur of airfryer. Het is het lekkerste als de patat goed knapperig is.

Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden. Je doet de gebakken patat nu in een kom en je maakt het op smaak met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilimix en fijn zout. Dit hussel je goed door elkaar.

Stap 3
Smeer de springvorm of ovenschaal goed in met olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de mozzarella niet vast gaat plakken aan de onderkant. Nu doe je de patat erin en verdeel je de tomatensaus, mozzarella en de chorizo erover.

Stap 4
Zet nu de springvorm of ovenschaal acht minuten in de oven. Als de mozzarella gesmolten is, is je patatje pizza helemaal klaar om opgegeten te worden. Als garnering kun je nog basilicum gebruiken.

Hieronder in het filmpje wordt het nog eens stap voor stap met je doorgenomen:

Klinkt dit toch niet als muziek in de oren? Probeer anders ook eens deze vier originele taco recepten uit!