Waar we eerder al schreven dat Lewis Hamilton zijn brute Pagani Zonda 760LH van de hand had gedaan, is nu bekend wat voor een megaklapper hij met de verkoop heeft gemaakt. Tipje van de sluier: dat is niet niet mis.

Lewis Hamilton doet zijn brute bolide van de hand

De voormalige Pagani Zonda 760LH van Lewis Hamilton is een absolute klasbak. Van deze speciale editie zijn er slechts vijf gemaakt. De ‘760’ in de naam staat voor het aantal pk’s dat de wagen heeft: 760 dus. De topsnelheid van deze brute bolide ligt op 350 km/u, maar die snelheden is ‘Sir Lewis Hamilton‘ natuurlijk wel gewend.

‘Niet de beste auto om in te rijden’

In een interview in 2018 beweerde de 36-jarige Formule 1-coureur zelfs dat de Pagani Zonda 760 LH niet de beste auto om in te rijden is. “De Zonda is verschrikkelijk om mee te rijden”, zei hij daar destijds over. “Het is de best klinkende auto die ik bezit, maar qua rijgedrag is het de slechtste.” Toch hield hij de auto zeven jaar lang als onderdeel van zijn verzameling en reed hij een schamele 1000 km in de brute bolide.

Lewis Hamilton verkoopt zijn Pagani Zonda 760LH voor megabedrag

Volgens verschillende bronnen is de Pagani Zonda 760LH verkocht aan iemand in het Verenigd Koninkrijk voor 10 miljoen euro. En dat terwijl er wordt verondersteld dat Lewis Hamilton de Pagani Zonda 760LH in 2014 voor ongeveer 1,4 miljoen euro had gekocht. Dat komt neer op een dikke winst van 8,6 miljoen(!). Is dat even lekker!