Vorig weekend was het eindelijk zo ver, de Formule 1 ging weer van start. Alle liefhebbers die aan de buis geluisterd zaten afgelopen zondag zullen het er mee eens zijn: het was een deceptie. Max Verstappen viel uit wegens motorische problemen en het seizoen ging (vanuit Nederlands perspectief) alles behalve glansrijk van start. Maar, dit weekend worden de kaarten opnieuw geschud en kan Max rechtzetten wat er vorige week is misgegaan.

Max Verstappen in de Formule 1 2020

Net zoals veel andere (sport)evenementen is ook de Formule 1 fit jaar flink op de schop gegaan. Na veel afgelastingen en verplaatsingen kon het spektakel afgelopen weekend dan eindelijk van start gaan in Oostenrijk.

View this post on Instagram

Quali day. Let’s go 🦁 #AustrianGP

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Alhoewel het één an de favoriete banen van onze Max Verstappen is, en de start zeer soepel verliep,  was dit alles behalve een droomstart van het seizoen. Max Verstappen kwam al snel in de race tot stilstand wegens technische problemen. Zuur.

Komende race meer kansen

Voor Max Verstappen was de afgelopen week dan ook een belangrijke, want als de problemen niet gefixt zijn voor de volgende race is dit seizoen zo goed als bekeken. Gelukkig is er dubbel goed nieuws voor Verstappen en zijn team. Niet alleen zijn de problemen opgelost, ook is er een nieuwe update voor zijn wagen. De wagen heeft een nieuwe achtervleugel en alles aan de wagen lijkt klaar om dit weekend recht te zetten wat er vorige week mis ging. Zaterdag om 15:00 begint de kwalificatie. Zondag om 15:10 staat de race op de planning.

Om alvast in de (winnende) stemming te komen hebben we hier een compilatie voor je: alle overwinningen van Max Verstappen op een rij. Voor wie een half uurtje de tijd heeft: hiermee spoel je niet alleen de pijn van vorig weekend weg, ook weet je meteen even waar Mighty Max Verstappen toe in staat is.