Cars & Bikes

Deze oude politieauto staat nu te koop op Marktplaats

politieauto Marktplaats

Iedereen herkent ze eigenlijk meteen, de auto’s van de politie. Niet alleen doordat er erg opvallende stickers op de auto’s zitten, maar ook omdat de modellen van de politie zo normaal zijn geworden. Er staat nu een oude politieauto, een Mercedes B-Klasse om precies te zijn, te koop op Marktplaats. Ongetwijfeld zijn daarmee veel dieven naar het politiebureau gebracht.

Politiekorps Nederland heeft niets te klagen wat betreft auto’s

Het politiekorps van Nederland heeft wat betreft auto’s niets te klagen. Regelmatig zie je een Audi A6 op de snelweg langskomen of een Mercedes door de straten rijden. De Audi A6 is een behoorlijk mooie auto met een groot vermogen. Ook de Mercedes B-Klasse is een degelijke en goede wagen. De auto is niet te groot waardoor het makkelijk is om overal goed rond te rijden.

Regelmatig problemen met oude politieauto

Er is veel kritiek geweest vanuit het politiekorps op de Mercedes B-Klasse. De politieagenten vonden de oude politieauto niet lekker zitten en ook ligt de oliepan laag. Hierdoor zijn er regelmatig problemen. Toch heeft de politie ervoor gekozen om de nieuwste modellen van de B-Klasse te bestellen. Er gaat nu gereden worden met de generatie W247, in plaats van de generatie W246. Mondjesmaat zullen de oude modellen bedankt worden en in de verkoop worden gezet.

Mercedes B-Klasse te koop op Marktplaats

Deze Mercedes B-Klasse auto staat nu te koop. Het is een oude politieauto. Dan is misschien de eerste vraag die in je opkomt, hoe weten jullie dat zo overtuigend? Het komt door een combinatie van opvallende dingen. De auto heeft een witte kleur, versterkingsbuizen aan de beide zijden, wieldoppen met tie-wraps, extra spiegels en door de motor. Allemaal exact hetzelfde als hoe zo’n oude politieauto was. Daarnaast is deze auto met het kenteken SV-993-Z te vinden op Google met de volledige politiestickers. Wij zijn er dus van overtuigd dat deze auto van de politie moet zijn geweest.

Foto: Harry_nl.

Hoge kilometerstand

De kilometerstand van deze oude politieauto is erg hoog. De B-Klasse is vier jaar in gebruik geweest bij de politie en heeft de nodige afstanden moeten afleggen. In totaal is er 330.514 kilometer gereden. Een groot pluspunt van het kopen van een auto van de politie, is dat de auto’s altijd erg goed worden onderhouden. Een nadeel is dat de auto’s erg goed gebruikt worden en dus misschien al wel wat oud zijn.

Hoe duur is de oude politieauto?

De één vindt het stoer en de ander vindt het verschrikkelijk om een oude auto van de politie te kopen. Deze auto kun je voor een aardige prijs op de kop tikken. De prijs op Marktplaats is 7.399 euro. Wie biedt?

Beeld: De Broers Auto’s BV.