Jarenlang heeft Rafaela Pimenta in de schaduw gestaan van de wereldberoemde voetbalzaakwaarnemer Mino Raiola. Dit beviel haar goed, maar nu is het tijd om de zaak over te nemen van de Italiaanse Nederlander. Helaas is de reden alleen verdrietig, wegens het overlijden van Mino Raiola was er wel iemand gedwongen om de kar te gaan trekken in deze drukke transferzomer. Maak kennis met Rafaela Pimenta, de opvolger van Mino Raiola.

Rafaela Pimenta, opvolger van Mino Raiola

De opvolger van Mino Raiola is Rafaela Pimenta. Meteen na het overlijden van Raiola eind april was duidelijk dat de Braziliaanse advocate de zaak zou gaan overnemen. In totaal heeft ze in het verleden zo’n achttien jaar samengewerkt en heeft zich opgewerkt tot een van de belangrijkste medewerkers van het zaakwaarnemerskantoor. Rafaela Pimenta woont in Monaco, maar heeft er altijd voor gekozen om zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers te blijven en zo anoniem mogelijk te leven. Dat is ook één van de redenen waarom ze geen social media gebruikt.

Close met Mino en zijn familie

Rafaela was erg close met Mino Raiola. De Braziliaanse werd geliefd door Mino en zijn familie. Ze voelde zich thuis bij hen. Dit blijkt ook uit de verdeling van de aandelen van het zaakwaarnemerskantoor One. Pimenta is namelijk het enige niet-familielid wat wel in het bezit is van aandelen van het grote voetbalimperium van Raiola, aldus het voetbaltijdschrift GOAL. In de voetbalwereld staat Rafaela Pimenta al jarenlang bekend als een invloedrijke voetbalmakelaar met een grote status onder professionele voetballers. De opvolger van Mino Raiola probeert altijd de best mogelijk deal voor de speler te krijgen, op zowel financieel als sportief gebied.

Drukke transferzomer

Rafaela Pimenta heeft tot nu toe al een drukke zomer achter de rug. Door het wegvallen van Mino Raiola heeft zij nog meer verantwoordelijkheden gekregen dan voorheen. Ze heeft deze zomer al de transfer van Erling Haaland van Borussia Dortmund naar Manchester City rond gekregen, transfers van Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui naar Duitsland geregeld en meest recentelijk een deal gesloten voor Mathijs de Ligt waardoor hij de Italiaanse club Juventus kon verlaten voor de Duitse club Bayern München. De opvolger van Mino Raiola heeft het dus meteen ontzettend druk gekregen in deze voetbalzomer.