Entertainment

Oorspronkelijke design Voldemort is stuk angstaanjagender dan uiteindelijke filmversie

design voldemort

Voor diegenen die het gemist hebben: Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts verscheen op afgelopen jaar op HBO Max. Deze special zet de filmreeks in een ander daglicht, een must-see dus voor de echte Harry Potter-fans. Daarnaast brengt de special ook het oorspronkelijke design van Lord Voldemort in beeld.

Voldemort had eerst heel ander design

Ralph Fiennes speelt Voldemort in de Harry Potter-films natuurlijk uitzonderlijk goed. Maar het had zomaar kunnen zijn dat de acteur hiervoor heel anders eruit kwam te zien. Het oorspronkelijke design van Voldemort ziet er namelijk heel anders uit dan hoe de schurk uiteindelijk in de film verscheen.

In tegenstelling tot hoe Voldemort in de boeken wordt omschreven, is de schurk in de film juist heel menselijk. Logisch eigenlijk, want hij wordt daadwerkelijk gespeeld door een persoon. Toch weet Fiennes zijn eigen, schrikwekkende draai aan hem te geven, met name door zijn onvoorspelbaarheid.

Ralph Fiennes zorgde voor andere look van Voldemort

Precies daarom wilde regisseur Mike Newell juist Fiennes voor deze rol hebben: “Hij heeft een delicate, subtiele maar toch krachtige persoonlijkheid.” Dit liet hij ook zien in de verschillende Harry Potter-films. Door de casting van Fiennes is het design van Voldemort ook aangepast. Oorspronkelijk was Voldemort ontworpen als een geestachtig wezen, bijzonder dun en onmenselijk, bijna buitenaards. Iets wat veel meer matcht met de beschrijving van de boekenreeks.

Oorspronkelijk design stuk angstaanjagender

We geven toe: het oorspronkelijke design van Voldemort ziet er veel enger en angstaanjagender uit. Maar de makers van de films hebben een duidelijke reden waarom ze uiteindelijk toch niet voor dit buitenaardse design hebben gekozen: “De mogelijkheden van het spel van Fiennes werden door dit uiterlijk teniet gedaan. Dankzij de slangachtige fluisterstem kwam de persoonlijkheid van Voldemort alsnog goed tot zijn recht.” Hieronder zie je hoe Voldemort er in eerste instantie uit zou zien. Welke versie van de schurk vind jij beter?