Dat we allemaal wel eens een Netflix serie bingen is al lang geen geheim meer. Toch blijkt uit onderzoek wel dat het niet alleen meer bij Netflix laten. Steeds meer mensen hebben namelijk twee of meerdere abonnementen om te streamen.

Steeds meer abonnementen om te streamen

Het aanbod op Netflix is groot én wordt steeds meer uitgebreid. Tegelijkertijd kan je niet langer bij Netflix terecht voor elke film of serie die je wilt kijken. Het aanbod is namelijk steeds groter geworden. Denk bijvoorbeeld aan Videoland of aan Amazon Prime. Ook op Disney+ kun je terecht voor vette films en series. Nu blijkt ook uit onderzoek dat we daar steeds meer gebruik van maken om te streamen.

Onderzoek wijst uit dat we meer Netflixen

Via een groot onderzoek vroeg Telecompaper een heleboel mensen naar de manier waarop zij streamen. Van die groep geeft een kwart aan dat zij naast Netflix nog een ander streamingplatform gebruiken. Daarvan heeft het grootste deel de combinatie Netflix en Videoland. Daarnaast wordt er ook door een deel naar Netflix en Disney+ gekeken. Amazon Prime loopt dus nog achter in de lijst van grote streamingplatformen.

streamen

Meer mensen hebben een abonnement

De groep mensen die twee (of meer) streamingplatformen gebruikt is groot. Tegelijkertijd wordt de groep mensen die helemaal geen één abonnement hebben juist kleiner. Minder dan de helft (49 procent) geeft aan dat zij niks gebruiken om te streamen. Een jaar daarvoor was die groep nog 57 procent. Wij snappen wel dat er steeds meer mensen kiezen om abonnementen af te sluiten bij Netflix, Videoland of Disney+. Er komt nu eenmaal veel nieuws aan. Denk bijvoorbeeld aan The Witcher seizoen 2. Bovendien gaat er niks boven een brakke dag op de bank, of een spannende filmavond met je vrienden. Een account om favoriete shows te bingen is dan wel zo handig. Wat dat betreft kan het zomaar zijn dat er volgend jaar nóg meer mensen zijn met een account.