Flirt ze nou met me of niet? Een raadsel waar wij mannen vaak zat over piekeren. Goed nieuws, er is een onderzoek gedaan naar wanneer een vrouw nou daadwerkelijk met je aan het flirten is, en wanneer niet. Zo hoef je voortaan niet meer na te denken en kan je meteen toeslaan, of juist afhouden. Nu kun je altijd flirtende vrouwen herkennen.

Flirt ze nou of niet?

Vaak is het erg onduidelijk. Ze glimlacht naar je maar je weet nu niet zeker of dit een flirterige glimlach was of juist een vriendelijke. Je kunt er erg ongemakkelijk en onzeker van worden. Gezichtsuitdrukkingen zijn vaak moeilijk af te lezen. Daarom hielden wetenschappers, van onder andere The University of Kansas, zich bezig met dit onderzoek. De resultaten van het onderzoek over flirtende vrouwen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Sex Research.

Onderzoek naar flirtende vrouwen

We beginnen wel met een kleine aantekening. Het onderzoek is gehouden onder mannen. Dus de vraag: hoe zien flirtende vrouwen, volgens mannen, eruit, werd met dit onderzoek beantwoord. Wetenschappers lieten 482 foto’s met glimlachende vrouwen aan verschillende mannen zien. Aan de mannen werd de volgende vraag gesteld: is hier sprake van een flirtende blik. Aan de hand van de resultaten konden de wetenschappers opmaken wat mannen nou daadwerkelijk flirten vinden en wat niet.

flirtende vrouwen

Het ultieme ‘flirtgezicht’

Na vier studies, iedere keer met een iets andere opzet en een andere groep mannelijke deelnemers, bleken er twee foto’s te zijn die ruim zeventig procent van de deelnemers als ‘flirtende vrouwen’ bestempelde. Door deze foto’s te vergelijken en combineren, kwamen de onderzoekers tot een ultiem ‘flirtgezicht’. Het hoofd moet iets gebogen zijn naar links of rechts, en iets naar voren, terwijl de vrouw subtiel glimlacht en oogcontact maakt. Een te brede glimlach of te sterk gebogen hoofd, vermindert de kans op flirtherkenning bij mannen al snel.