Other

Dit ondergoed kun je wekenlang dragen en hoef je niet te wassen dankzij NASA technologie

Het klinkt bijna  te mooi om waar te zijn, ondergoed wat je niet hoeft te wassen. Toch is een Deens merk erin geslaagd om middels NASA technologie toe te passen op kleding, wat ervoor zorgt dat het niet vies wordt.

Voor wie is dit geschikt?

Wellicht denk jij meteen aan die luie vriend die soms ruikt alsof ‘ie al twee dagen dezelfde boxer aan heeft. Toch is het Deense bedrijf, Organic Basics, met een andere insteek aan dit avontuur begonnen. De inspiratie voor dit revolutionaire kledingstuk is niet luiheid maar een beter milieu. Wassen en drogen draagt namelijk enorm bij aan vervuiling.

“Wij zetten in op duurzame mode”, zegt CEO en mede-oprichter Mads Fibiger van Organic Basics. “De traditionele cyclus van kopen, dragen, wassen en weggooien is een vreselijke verspilling van grondstoffen. En het is extreem schadelijk voor het milieu.”

Inspiratie uit het universum

Het ondergoed van Organic Basics bevat zilver – een metaal wat bekend staat om zijn anti-bacteriële eigenschappen. Om diezelfde reden gebruikt NASA zilver om water voor astronauten in het ISS  te filteren. Wat betreft het ondergoed; deze bevatten een zilveroplossing die maar liefst 99,9% van alle bacteriën doodt en ook geuren tegenhoudt.

Organic Basics begon na een crowdfundingactie vorig jaar. Het was de grootste voor kleding in heel Scandinavië en leidde tot hun eerste producten in 2017. Nu zijn ze dus terug op de markt met de ‘zilveren’ onderbroeken: Silvertech 2.0.

Goed voor het milieu

Het ondergoed is voor 100 procent gemaakt uit gerecyclede materialen en de zilveroplossing ontving het Bluesign-keurmerk voor duurzame textielproductie.

“Wij zijn van mening dat de kledingindustrie een smerige klootzak is die niet bijdraagt aan een beter milieu – in tegendeel zelfs. We willen aantonen dat het mogelijk is om prachtige producten te maken voor een goede prijs met 100 procent duurzaamheid.”

Bron: BusinessInsider