“Wat zit jij onder de plak de laatste tijd”, of “ze heeft je wel onder de duim, hè?” zijn vast geen onbekende opmerkingen. Of je ze nou hoort of ze uitspreekt naar anderen toe, er zit altijd wel eens iemand onder de duim in de relatie. En dat herken je aan deze 5 dingen.

Onder de duim bij je relatie

Je hebt een vriendin, jullie zijn samen gelukkig, maar ze is een beetje dominant. Soms kan je, zonder dat je het misschien door hebt, flink onder de duim komen te zitten bij haar. Dat houdt dus in dat je vaak doet wat zij wil, en het leven min of meer geleid wordt voor en door jullie relatie. Is dat het waard? Dat is aan jou. Maar je weet in ieder geval dat jíj onder de duim gehouden wordt, door één of meer van deze 5 dingen.

1. Altijd samen afspreken

Naar een feestje, naar de winkel of waar dan ook heen: alles doen jullie samen. Als je in een relatie zit doe je veel samen, maar je hoeft niet álles samen te doen. Sterker nog, sommige dingen zijn gewoon leuker als je niet constant met je vriendin om je heen bent. Als je overal samen heen gaat, zit je vaak wel zeker een beetje onder de duim bij haar.

2. Constant Whatsappen

Als jullie dan een keertje niet samen zijn maar dan wel constant berichtjes naar elkaar sturen, zit je ook onder de plak. Je kunt best een paar uur geen contact hebben zonder je zorgen te hoeven maken. Het is bovendien ook niet gezellig voor het gezelschap om je heen als je alleen maar op je telefoon kijkt. Soepele communicatie is één van de dingen die laten zien dat je relatie wel goed zit, maar het kan ook té soepel.

relatie

3. Alleen over haar praten

Dan heb je met vrienden afgesproken om even bij te praten, en heb je het alleen maar over hoe het gaat tussen jullie. Prima als jij een goede relatie hebt met je vriendin, maar dat is niet het enige in je leven. En als dat wel zo is, weet je in ieder geval dat je enorm onder de duim wordt gehouden. Of dat je nog helemaal in de wolken van haar bent en nergens anders aan kunt denken. Maar ja, ook dan zit je dus onder de plak.

4. Goedkeuring vragen voor alles

“Schat, vanavond ga ik een biertje drinken met vrienden, goed?”. Die “goed?” hoeft er niet achteraan! Als jullie twee niks afgesproken hebben, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt zonder goedkeuring. Als 13-jarige hoor je aan je moeder goedkeuring te vragen voor dingen, maar als volwassen man niet in je relatie.

5. De vakantie precies zoals zij wil

Van de bestemming tot het uit eten, en van de uitstapjes tot de bedtijd. Als de vakantie samen vaak precies gaat zoals zij wil dat het verloopt, weet je het: ze heeft je onder de duim. In de relatie zou je dingen samen moeten kunnen beslissen, en voor allebei wat wils kunnen afspreken. En dan op elke straathoek stoppen om foto’s te maken voor haar Instagram hoeft ook niet elke dag.