In Zandvoort kun je al een paar chique optrekjes vinden, maar dit is wel één van de kopstukken. Het gaat om een omgebouwde kerk, waar weinig kerkelijks meer van terug te vinden is. Wat wel nog goed te zien is, is de enorme ruimte die goed gebruikt wordt. In plaats van kerkbanken heb je nu een enorme woonkamer, keuken en meerdere bad- en slaapkamers.

Kerk in Zandvoort omgebouwd tot villa

De kerk staat al sinds 1928 in Zandvoort, maar wordt nu niet meer gebruikt als kerk. Het dient nu een heel ander doel dan het geloof belijden. Na de verbouwing is het namelijk bewoonbaar op veel verschillende manieren. Er zijn namelijk zó veel (slaap)vertrekken, dat je er met bijna 20 man kunt wonen. Dat gaat de koper waarschijnlijk niet doen met de omgebouwde kerk, maar dat het kan is al bizar.

Vanwege het hoge puntdak is het een zeer ruimtelijk geheel geworden, met veel ruimte voor rust en ontspanning. Er is een groepsruimte van 80 vierkante meter, een open keuken, zes minisuites, een eigen wellness en veel meer.

omgebouwde kerk

Te koop op Funda voor een paar miljoen

Het is absoluut niet voor niks dat de verkoper op de Funda-advertentie maar liefst 3,5 miljoen euro vraagt voor deze omgebouwde kerk. De woonruimte beslaat zo’n 753 vierkante meter en het perceel is nog groter met 1650 vierkante meter. De zes minisuites hebben allemaal een eigen badkamer en er zijn ook meerdere keukens aanwezig. Dankzij het podium in de grote open ruimte is er een zithoek ontstaan. De vloer daarvan is gemaakt van oude treinwagons, wat een unieke sfeer creëert.

omgebouwde kerk omgebouwde kerk

Bang dat het koud wordt in zo’n grote ruimte als deze omgebouwde kerk? Daar is een oplossing voor. Dankzij de twee warmtepompen en vier ventilatoren blijft de grote ruimte behaaglijk en ook nog eens op een bijna klimaatneutrale wijze. Die vloerverwarming zal nooit wennen, zo lekker als hij is.

Dit is overigens niet de enige kerk die is omgebouwd tot luxe woning. In Rotterdam heb je er nog één, met de kerktoren er zelfs nog bij. Maar het exemplaar in Zandvoort heeft ook een paar goede vooruitzichten te bieden voor je droomhuis.

omgebouwde kerk omgebouwde kerk