Sports

BREAKING: Nyck de Vries per direct op straat gezet door AlphaTauri

nyck de vries ontslag

Nyck de Vries kent geen succesvol debuutseizoen bij de Formule 1. Het uitblijven van sportieve successen kosten hem nu de kop.

Nyck de Vries is de laan uitgestuurd

Nyck de Vries is dit seizoen kampioen slecht presteren. De 28-jarige Fries staat op dit moment laatste in het klassement met zijn AlphaTauri AT04. Het uitblijven van punten scoren komt hem nu duur te staan. Volgens Allard Kalff, voormalig autocoureur en bekende van de familie De Vries, is Nyck de Vries per direct op straat gezet.

“Breaking: Nyck de Vries out of Alpha Tauri as of ….. now”, zo schrijft de Nederlandse presentator op Twitter.

View post on Twitter

Het nieuws van De Vries’ vertrek bij AlphaTauri werd ook bevestigd door de vader van Nyck aan persbureau ANP.

Officiële bekendmaking via Instagram

AlphaTauri zelf heeft het ontslag ook indirect bevestigd op Instagram. Zonder verder woorden te besteden aan het ontslag, post de renstal een foto van Daniël Ricciardo, met een alleszeggend bijschrift. “Danny is terug! Daniel Ricciardo, in bruikleen van Red Bull Racing, zal de rest van het F1-seizoen voor ons racen, te beginnen in Hongarije.”

Geen verrassing

Het ontslag van Nyck de Vries komt niet als een verrassing. Het huwelijk tussen de Nederlander en de Italiaanse renstal was nooit een gelukkige. Helmut Marko liet onlangs zelfs doorschemeren dat Christian Horner tegen de komst van Nyck de Vries was. Toen hem gevraagd werd wanneer Helmut Marko en Christian Horner het voor de laatste keer met elkaar oneens waren, liet de teamadviseur van Red Bull weten dat er een meningsverschil was rondom de aanstelling van Nyck de Vries. “De laatste keer was Nyck de Vries, denk ik”, vertelt Marko. “Het lijkt erop dat hij gelijk heeft gekregen. Uiteraard ging het om het team van AlphaTauri, niet Red Bull. Maar we zijn één familie en dus vroeg ik om zijn mening. Hij is geen fan van Nyck de Vries.”