Nike is lekker bezig de laatste tijd. Onlangs kwamen ze al met de aankondiging over een app waarmee schoenen passen een eitje wordt. Nu hebben ze een wel heel gek patent aangevraagd. Het gaat om Nike schoenen met een loopband ingebouwd. We moeten de sporters onder ons teleurstellen: het gaat namelijk niet om een loopband waarop je kunt lopen. Of ja: het zijn schoenen met een loopband, dus technisch gezien loop je op een loopband. Wat we bedoelen te zeggen is dat het niet gaat om een loopband die je in de sportschool kunt vinden. We leggen het even uit.

Nike schoenen met loopband

De loopband in kwestie is een mechanisme waardoor je makkelijker je schoenen aan en uittrekt. De schoen merkt namelijk wanneer je voet in of uit de schoen gaat. Dit doet het middels een magnetisch veld. Als de schoen je voeten detecteert wordt de loopband geactiveerd en worden je voeten naar binnen getrokken. Er wordt ook gewerkt aan een systeem waardoor je makkelijker de schoenen uit kunt doen. Doe ons maar zo’n paar Nike schoenen met loopband hoor. Dat zal wel even duren, want het is namelijk niet bekend wanneer Nike gaat beginnen met de productie van de schoenen. Als je de technische specificaties door wilt lezen kun je dat doen op de site genaamd ‘United States Patent and Trademark Office.’

nike schoenen met loopband

Nike app

Zoals we zeiden heeft Nike ook een nieuwe futuristische app ontwikkeld genaamd ‘Nike Fit.’ Hiermee kun je er sneller en gemakkelijker weten of een schoen je past. Het enige wat je moet doen is een foto maken van je voeten terwijl je sokken aanhebt. Je moet de foto maken terwijl je tegen een muur aan staat en je voeten midden in een frame houden op je smartphonescherm en klaar is kees. De app analyseert dan 13 datapunten via een algoritme, dat kan de app van Nike dan toepassen aan de schoen die je wilt, zodat je altijd de juiste maat kiest.

Bron: Manners