20 april is de dag dat de wereld van een legende afscheid moest nemen. Het was op die dag dat Tim Bergling – oftewel Avicii – om het leven kwam en het besef kwam opdagen dat we nooit meer iets nieuws van deze artiest zouden kunnen horen. Gelukkig bleek hij nog een album en een documentaire voor ons te hebben. Vandaag mogen we eindelijk genieten van de nieuwe single van Avicii.

Nieuwe single van Avicii

Gelukkig kunnen we de aankomende tijd nog genoeg genieten van nieuwe nummers van deze meesterlijke artiest. Zo zal zijn nieuwe album TIM op 6 juni uitkomen. De opbrengsten hiervan zullen naar de Tim Bergling Stichting gaan. Dit is een organisatie die in het leven is geroepen om zich bezig te houden met zelfmoordpreventie en de aanpak van psychische problemen. De nieuwe single van Avicii heet SOS en is in samenwerking gemaakt met Aloe Blacc, dezelfde persoon die heeft meegeholpen aan het revolutionaire nummer Wake Me Up.

Hieronder luister je de nieuwe single van Avicii – SOS:

Avicii – SOS

Het nieuwe nummer van Avicii komt ook met een vrij heftige lading. Zo gaat het nummer over de thema’s zelfmoordpreventie, klimaatverandering en het uitsterven van diersoorten aan. Het lied klopt ook perfect, de melodie, de plaatsing van de vocalen en de manier waarop het gecomponeerd is, alles wijst naar de kwaliteiten die we van Avicii gewend waren. Zowel Nicky Romero als wij zijn ontzettend blij dat zijn nieuwe muziek alsnog het daglicht ziet. Een dappere beslissing, aldus Nicky Romero.

Nieuwe single van Avicii SOS