Entertainment

Goed nieuws voor Dexter-fans: nieuwe prequel op komst

dexter origins

Amerikaanse zender Showtime heeft het officieel bevestigd: er komt een nieuwe Dexter serie aan. Deze Dexter prequel-serie, die Dexter: Origins gaat heten, zal ons laten zien hoe onze favoriete antiheld een seriemoordenaar werd.

Showtime borduurt voort op succes

De voorgaande seizoenen van Dexter waren een groot succes. Met meer dan acht seizoenen van de serie wilt Showtime Dexter gaan uitbreiden. Waar de Amerikaanse betaalzender eerst met een sequel genaamd Dexter: New Blood op de proppen kwam, komt er nu ook een nieuwe prequel genaamd Dexter: Origins.

Dexter, favoriete antiheld van velen

Dexter is een Amerikaanse televisieserie over misdaaddrama die werd uitgezonden op Showtime van 2006 tot en met 2013. De serie speelt zich af in Miami en draait om Dexter Morgan (Michael C. Hall), een forensisch technicus die gespecialiseerd is in bloedvlekpatroonanalyse voor de fictieve Miami Metro Police Department, die een geheim parallel leven leidt als burgerwacht seriemoordenaar. Hij is op jacht naar moordenaars die niet goed genoeg gestraft zijn door het rechtssysteem als gevolg van corruptie of juridische technische details.

Waar gaat Dexter: Origins over?

Dexter: Origins volgt de jonge Dexter Morgan bij het begin van zijn overgang naar de wrekende seriemoordenaar die hij zou worden. De show speelt zich af in Miami, een stad die in zijn tijd een broeinest was van echte seriemoordenaars. Het verhaal begint als Dexter afstudeert aan de universiteit om zich bij Miami Metro aan te sluiten. Daar ontmoet hij jongere versies van veel van de personages die we in de originele show hebben leren kennen. Natuurlijk zal de show zich ook richten op de familie van Dexter, waaronder Harry en Deb in haar tienerjaren.

Naast Dexter: Origins, zal Showtime ook een nieuw seizoen van Dexter: New Blood maken. Niet zo gek ook, als je je bedenkt dat de prequel de meest bekeken Showtime-serie tot nu toe is. Het nieuwe seizoen zal verder vertellen over de opkomst van Dexters zoon ‘Harrison’.

Wanneer verschijnt Dexter: Origins?

Helaas moeten we jullie teleurstellen. Vooralsnog is er geen datum of schatting gegeven van wanneer de series uit gaan komen. Dat wordt in volle spanning wachten  op de nieuwe prequel.