Gear

‘Sony releaset volgend jaar gloednieuwe PlayStation 5-console’

PlaySatation 5 Pro

Er gaan al een tijdje geruchten rond over de nieuwe versie van de Playstation 5. Mogelijk heeft de PS5 straks nog meer in zijn mars dan we dachten, want volgens journalist Tom Henderson is Sony aan het werken aan een nieuwe PS5 Pro variant.

Begin van nieuwe hardware

In een artikel voor Insider Gaming schrijft Henderson dat hij van bepaalde bronnen dicht bij Sony een gerucht heeft gehoord. Het gaat over de Pro versie van de Playstation 5. Er zijn geen details over de specificaties, maar wat wel duidelijk is dat de Pro versie betere prestaties moet leveren dan de PS5 al doet. Mogelijk ligt de PS5 Pro eind 2024 pas in de winkel. Ook gaan er geruchten rond over de opvolger van de PS6. Er werd vernomen dat hij op zijn vroegst in 2028 uit komt.

Betere prestaties dan de normale Playstation 5

Veel gamers wachten vol ongeduld op de Playstation 5 Pro versie, die naar verwachting betere functies en prestaties moet bieden. Een van de verwachte functies is een verbeterde grafische kaart zodat de console hogere framesnelheden en resoluties aankan. Hierdoor kunnen gamers beter genieten van hun favoriete games in 4k resolutie met 120 frames per seconde (fps). Een ander gerucht is een snellere CPU en verbeterd koelsysteem. De PS5 heeft al standaard een hele sterke CPU van AMD, maar een betere is altijd welkom. Een beter koelsysteem zorgt ervoor dat de console niet oververhit raakt terwijl het hoge prestaties moet leveren. De PS5 Pro zou ook met meer opslagruimte kunnen komen. Hij komt al standaard met 825GB of 1TB, wat al best veel is, maar voor de gamers met grote albums aan games is het te weinig om het op de interne opslag te zetten. Een PlayStation 5 Pro met meer opslagruimte zou zeer gewaardeerd worden door gamers.

Playstation 5 Pro of Slim

Of er een PS5 Pro gaat komen moet nog blijken, maar waarschijnlijk krijgen we mogelijk nog een andere versie van de console. Een Slim-versie die kleiner en compacter moet zijn. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten zijn. Ook zou er geen standaard nodig zijn om de console op zijn zijkant neer te leggen en kan je de disc-drive op en af doen.