Rockstar games houdt de kaken nog steeds stijf op elkaar als het gaat om de ontwikkeling van hun nieuwe – nu al populairste- game: GTA 6. Het feit dat men hier al jaren reikhalzend naar uitkijkt maakt dat de geruchtenmolen op volle toeren draait. Vandaag weer nieuwe informatie om aan de ‘mogelijke-feiten’-lijst toe te voegen.

GTA 6, nieuws op 25 maart?

Veel geruchten gaan de rondte dat GTA 6 morgen, op 25 maart, officieel aan de wereld aangekondigd gaat worden. Dit zou het moment zijn waarop fans eindelijk meer te weten komen over wat ze van de game kunnen verwachten en bovenal, wannéér ze GTA 6 kunnen verwachten. Binnen een week na deze aankondiging zou er een trailer de wereld in geslingerd worden, zodat we ook met eigen ogen kunnen zien wat we van het nieuwe spel kunnen verwachten.

GTA 6

Een leuk gerucht, morgen is immers redelijk snel, maar de vraag is nog maar of dit waar is. Al eerder werd er gespeculeerd over de 20e van deze maand, maar die dag is informatieloos en vrij onopgemerkt voorbij gegaan. Of de 25e wel de dag gaat zijn waarop er meer gepresenteerd wordt? Geen idee. Maar een beetje hopen is leuk, dus houd voor de zekerheid het internet goed in de gaten.

GTA 6 gebaseerd op Narcos

Dan een ander gerucht, namelijk dat GTA 6 gebaseerd zou zijn op Narcos. De ‘gelekte informatie’ leert ons dat de game schuil zou gaan onder de naam Project Americas. De game zou zich afspelen in de jaren ’70 en ’80. Je speldecor zou erg lijken op een stad gebaseerd op Rio de Janeiro en het verhaal zou veel weg hebben van de serie Narcos.

Opzich is dit geen ongeloofwaardig iets, al eerder koos Rockstar Games er namelijk voor om het spel (toen GTA 3) te baseren op een film: Scarface. Dat de nieuwe GTA dus gebaseerd zou zijn op een serie is niet geheel ongeloofwaardig.

Betrouwbare leaker

De informatie over GTA 6 en de mogelijke aankondiging morgen komen van een reddit-gebruiker. Deze man (of vrouw?) bleek het in het verleden al wel eens bij het juiste eind te hebben. De lekker zou meerdere mensen kennen die deze informatie aan hem hebben verschaft. Voor ons overzicht zette hij al zijn ionformatie even op een overzichtelijk lijstje. Of je het gelooft? Dat is aan jou. Maar we kunnen allemaal een beetje hoop gebruiken deze dagen, dus laten we voor nu even doen alsof we eindelijk iets afweten van de nu al superdikke GTA 6.

GTA 6

Realistisch gezien…

Voor iedereen die de goede hoop van bovenstaand bericht helemaal in tact wil houden: stop met lezen.

De kans dat het nog een flinke tijd gaat duren voor we GTA 6 kunnen verwachten is heel erg groot. Naast de geruchten dat er morgen (of snel) een aankondiging plaats zal vinden, gaan er ook veel berichten rond waarin wordt benadrukt dat er voorlopig helemaal niets gepresenteerd gaat worden, laat staan gelanceerd. Het leek er in eerdere geruchten sterk op dat GTA 6 de lancerings-game van de PlayStation 5 zou gaan worden. Dit is alles behalve van de baan, maar als we kijken naar het verleden leert het ons dat Rockstar Games hun spellen vaak pas geruime tijd na de lancering van een nieuwe console uitbrengt. Dit zodat ze zeker weten dat genoeg mensen de console inmiddels hebben staan en het spel daadwerkelijk zullen kopen.

Of dat nu ook het geval is blijft afwachten. Maar om even terug te grijpen naar bovenstaande alinea: soms is geloven en hopen leuker dan het al te realistisch en kritisch bekijken. Nietwaar?