Afgelopen dinsdag presenteerde Apple de nieuwe Apple Watch, goed nieuws voor de liefhebber. Echter is deze maar met beperkte functies beschikbaar in Nederland. Ook andere nieuwe diensten en producten slaan Nederland over, vreemd, en het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Nieuwe Apple Watch

Zoals gezegd was er afgelopen dinsdag een Apple presentatie. Hierbij werd de nieuwe Apple Watch gepresenteerd, de Apple Watch series 6 en de Apple Watch SE. Een vernieuwd design en betere functies werden er beloofd. Ook kun je verschillende bandjes bij de Watches gebruiken, zodat je ze helemaal naar jou stijl kan zetten. Als laatste werd er gezegd dat de nieuwe horloges 4G-ready zijn, dit geldt alleen niet voor Nederland. In Nederland wordt in eerste instantie alleen maar het standaardmodel zonder de 4G-functie verkocht.

Niet alle varianten verkrijgbaar in Nederland

Eerdere 4G-horloges van Apple werden ook niet in Nederland verkocht, toen met een voor de hand liggende reden: de wearable gebruikt een digitale eSim die lange tijd niet in Nederland werd aangeboden. Tegenwoordig verkopen verschillende providers wél de desbetreffende eSim. Er werd dus gehoopt op goed nieuws, maar helaas moeten we nog even wachten.

Dit betekent ook dat nog niet alle kleuren van de Apple Watch series S en SE in Nederland beschikbaar zijn. Hier wordt alleen het aluminiummodel verkocht in de kleuren zilver, goud, rood, blauw en spacegrijs. De roestvrijstalen modellen zijn dus ook niet te koop.

nieuwe apple

Fitness+ nog niet beschikbaar in Nederland

Daar blijft het niet bij. Ook die nieuwe Apple-dienst Fitness+ wordt nog niet aangeboden in ons kikkerlandje. Met Fitness+ kun je voor 10 dollar per maand sportlessen volgen op een Apple TV, iPhone of iPad. We zullen dus nog een tijdje moeten wachten voordat we met zijn alle aan de Apple fitnesslessen kunnen meedoen. Daarmee zal ook de duurste Apple One-bundel niet verkrijgbaar zijn. Dit pakket bevat de diensten Apple News+ en Fitness+, die allebei nog niet worden aangeboden.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat de diensten of producten van de tech-gigant het land overslaan. Denk maar eens aan Siri, het duurde maar liefst vier jaar voordat de virtuele assistent onze taal sprak. Alleen Noorwegen en Vlaanderen moesten langer wachten op hun taalopties. Een ander bekend voorbeeld is Apple Pay. Dit werd in 2014 geïntroduceerd, maar we konden er hier pas 5 jaar later gebruik van maken. Daarmee waren we een van de laatste landen voor wie dit mogelijk was.

We kunnen dus concluderen dat Apple ons land niet heel erg hoog heeft zitten, misschien omdat we een klein land zijn of omdat ons koopgedrag ze niet aanstaat. De  Watches zijn vanaf vrijdag 18 september dus met beperkte functies verkrijgbaar, hopelijk zijn ze een goede vervolger van de eerdere edities.

Bron: RTL