Met nog 6 weken te gaan in 2019 gaat Netflix gestaag door met het uitbreiden van het aanbod. Ook deze week staan er weer nieuwe films en series tussen de lijsten. Wij zochten voor je uit welke je niet mag missen. Dat scheelt jou weer urenlang speuren door het overweldigende aanbod. Dit is nieuw op Netflix, het aanbod van week 47.

The Irishman – 27 november 2019

We trappen even af met de absolute knaller van deze week: The Irishman. Het is eindelijk zo ver, het nieuwe meesterwerk van Martin Scorsese is vanaf woensdag te bewonderen. De film speelt zich af in Amerika, net na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal, dat gaat over de georganiseerde misdaad in die tijd, wordt verteld vanuit het perspectief van Frank Sheeran, ‘The Irishman’.

De Iers-Amerikaanse Frank (gespeeld door Robert de Niro) is een oorlogsveteraan die na de oorlog huurmoordenaar is geworden. Hij wordt opgenomen in de maffia van Pennsylvania, waar zijn (mis)daden uit de Tweede Wereldoorlog hem blijven achtervolgen. Voor de film trok Netflix maar liefst 105 miljoen dollar uit. Denk daarbij even de sterrencast en één van de beste filmmakers van de eeuw en het kan niet anders dan dat dit een waar spektakel wordt. De film draait al even in een select aantal bioscopen, maar vanaf woensdag is hij te zien vanuit je eigen woonkamer.

Hunter Killer – 25 november 2019

Een Amerikaanse actie-thriller die perfect is om een doordeweekse avond van vermaak te voorzien. In Hunter Killer pleegt een corrupte Russische generaal een militaire staatsgreep en neemt hij de president van Rusland gevangen. Een Amerikaanse commandant van een onderzeeër moet samenwerken met een Navy SEAL om de verkozen Russische president te redden en een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Met Gerard Butler in de hoofdrol staat je ene spannende film te wachten, met voldoende actie om uiterst vermaakt te worden.

 

 The Movies That Made Us – 29 november 2019

Even iets anders: een documentaire. In dit vervolg op The Toys That Made Us blikken we nu terug op de grootste filmhits van de jaren ’80. In deze docuserie worden bijzondere verhalen verteld achter de films waarmee we zijn opgegroeid. Netflix lanceerde recent een trailer en dit belooft veel goeds. De serie heeft alles voor een avond nostalgisch genieten.