De eerste maand van 2020 ligt al weer achter ons. Netflix blijft ons in februari gelukkig ook voorzien van nieuwe titels. Deze week kunnen we vooral rekenen om mysteries en speurtochten, met twee true crime documentaires en één Netflix Original.

Nieuw op Netflix in week #6

Helaas zijn er een aantal Netflix series die stoppen in 2020. Daar tegenover staat gelukkig dat er ook nieuwe titels binnen blijven stromen. Niet teveel getreurd dus, want de volgende nieuwkomers houden jou voorlopig nog wel even zoet.

The Pharmacist – 5 februari 2020

Deze true crime documentaire draait rondom Dan Schneider, een kleine apotheker. Dan verliest zijn zoon aan drugsgebruik. Het verlies motiveert de man om een onderzoek te starten. Wie is er verantwoordelijk voor het verschaffen van de drugs aan zijn zoon? Het duurt niet lang voordat hij een schokkend besef doet. Veel jongeren komen in zijn apotheek om voorgeschreven zware verdovende middelen op te halen. Dan’s onderzoek richt zich op een malafide dokter die de medicijnen voorschrijft zonder medische verklaringen. In zijn onderzoek gaat Dan niets uit de weg. Al gauw wordt duidelijk dat de kleine apotheker een groot gevaar vormt voor de business die hij probeert te ontmaskeren.

Who Killed Malcolm X? – 7 februari 2020

De moord op Malcolm X vormt de rode draad in deze documentaire. Dit is erg opvallend, want de activist voor gelijke rechten voor Afro-Amerikanen werd al in 1965 vermoord. Toch zijn er jaren later nog steeds vragen. Malcolm X werd door drie leden van de Nation of Islam vermoord. Ondanks dat Malcolm X hier lang lid van was, was hij al langer gebrouilleerd met de organisatie. Handelden de drie leden zelfstandig, of werden ze aangestuurd door de organisatie? En wat was de rol van de FBI? Een activist duikt in het verleden om de waarheid voor eens en altijd te ontrafelen.

Locke & Key – 7 februari 2020

Deze serie begint rustig maar lijkt al gauw meer en meer op The Haunting of Hill House. In de serie, gebaseerd op populaire stripboeken uit Amerika, verhuizen drie kinderen met hun moeder naar een groot, nieuw huis. Hier vinden ze mysterieuze sleutels, die toegang verschaffen tot deuren in het huis. De kamers hierachter variëren aan inhoud. Sommigen verbergen wonderlijke plekken, maar andere, duistere kamers, hadden beter dicht kunnen blijven. In een stijl die lijkt op ‘Stranger Things’ raken de kinderen en hun vrienden moeten de kinderen het uiteindelijk opnemen tegen kwade machten. Het eerste seizoen verschijnt nieuw op Netflix en er is ook al begonnen aan het tweede seizoen.