Sports

‘Neymar Jr. gaat vorstelijk verdienen bij Saoedische club’

neymar jr. al-hilal salaris

Saudi-Arabië verwelkomt een nieuwe wereldster, aldus L'Équipe. Volgens de Franse krant heeft de Braziliaanse aanvaller een persoonlijk akkoord bereikt met Al-Hilal. Genoeg reden om in de deal te duiken: wat wordt het salaris van Neymar Jr. bij Al-Hilal?

Neymar Jr. op weg naar Saudi-Arabië

Na Ronaldo, Benzema en vele anderen, is nu ook Neymar Jr. hard op weg naar Saudi-Arabië. De Braziliaanse sterspeler werd de afgelopen tijd al veelvuldig gelinkt aan een overstap naar Al-Hilal, nadat zijn werkgever Paris Saint-Germain kenbaar had gemaakt dat hij niet meer in de plannen voorkomt. En waar de ene deur sluit, gaat er een andere open. Zo ook voor Neymar.

Persoonlijk akkoord

Volgens L’Équipe kan de aanvaller een contract voor twee seizoenen tekenen bij de Saoedische club Al-Hilal.  De speler en de club zijn er persoonlijk al uit, weet de Franse krant te melden. Alleen de clubs moeten er onderling nog zien uit te komen. Dat lijkt echter slechts een kwestie van tijd.

View post on Instagram
 

Salaris en transfersom Neymar Jr.

De hamvraag: wat voor een salaris gaat Neymar Jr. verdienen bij Al-Hilal? Volgens de berichtgeving kan Neymar Jr. een salaris van tachtig miljoen euro per jaar verdienen. Ook de Franse werkgever van de Braziliaan houdt een aardig zakcentje over aan de deal. Naar verluidt vangt Paris Saint-Germain rond de negentig miljoen euro voor de sterspeler. Al staat dat in schril contrast met het bedrag dat de Parijzenaren in 2017 voor de dribbelaar betaalden; 222 miljoen euro maakte de club van Nasser Al-Khelaïfi over naar diens toenmalige werkgever FC Barcelona. PSG moet dus een verlies van 132 miljoen euro op de koop toenemen.