Je gaat het ontkennen, maar je hebt het zelf vast weleens gedaan en voor sommigen onder ons is het een dagelijkse bezigheid: goud zoeken in je eigen neus. Maar deze smurrie is een schat aan bacteriën, en wetenschappers waarschuwen voor de gevolgen ervan.

Je eigen snot eten

Het klinkt eigenlijk al smerig om te doen, maar ruim 91 procent van de mensen heeft toegegeven het wel eens te doen: neuspeuteren. Toch zijn er zijn mensen die het neuspeuteren niet genoeg vinden en hun gevonden schat ook nog willen ‘nuttigen’. De mensen die snot eten zijn zich vaak niet bewust van het feit dat het (naast ranzig) ook nog een slecht is voor je gezondheid, want snot is een bron van bacteriën die in je neus zitten. Maar wat is er nou specifiek zo slecht aan?

Het feit dat wetenschappers moeten waarschuwen voor het eten van snot betekent al niet veel goeds, dus doe het gewoon niet. Je slaat er geen charmant beeld mee aan en het is ook nog eens slecht voor je. Sommige mensen geloven dat het bijdraagt aan een sterker immuunsysteem, maar niets is minder waar. Natuurlijk is het af en toe fijn om het uit je neus te hebben, maar sla het eetdeel maar over.

Viezigheid in je neus Gewoonvoorhem

Viezigheid en bacteriën

Naast dat het leeghalen van je neus voor sommige een snackje inhoudt, is het ook gewoon bezigheidstherapie. Toch is het sterk af te raden. Snot heeft namelijk een doel in je lichaam; het tegenhouden van bacteriën en vuil. Dus wanneer jij besluit om het neusvocht naar binnen te werken zorg jij er voor dat de stoffen en bacteriën die je lichaam buiten probeert te houden een hele simpele weg naar binnen krijgen.

Dus, als je snot eten lekker vindt moet je toch eens even na gaan denken over de eventuele gevolgen ervan, want niemand zit te wachten op een infectie. Het beste kan je gewoon stopen met je vinger er in te duwen, want je beschadigd je neuswanden en dus krijg je vaker bloedneuzen.