Netflix blijft zichzelf ontwikkelen. Zo brengen ze de ene goede serie na de andere uit, en probeert het waar mogelijk het gebruikersgemak te vergroten. De streamingdienst heeft nu een langverwachte functie geïntroduceerd die het veel gemakkelijker maakt om alles offline te bekijken!  Na het bekijken van een gedownloade aflevering verwijdert Smart Downloads deze. De volgende aflevering wordt vervolgens automatisch gedownload.

Netflix ‘Smart Downloads’

De lancering betekent vooral goed nieuws voor iPhone- en iPad-eigenaren. Waar Android-gebruikers afgelopen zomer al gebruik konden maken van de functie. De Smart Downloads-functie maakt niet alleen het gebruik van de Netflix-app efficiënter, maar ook eenvoudiger en goedkoper voor mensen die pendelen via plaatsen met dure of gebrekkige internettoegang. Cameron Johnson, directeur van productinnovatie op Netflix, schreef hierover in zijn blog: “We weten hoe vervelend het kan zijn om al je apps te doorlopen en bestanden te verwijderen die je niet langer nodig hebt. We begrijpen ook dat als het gaat om Netflix, hoe sneller je de volgende aflevering kunt zien, hoe beter.”

Vooral mensen in opkomende markten hebben hier dus baat bij. De internetgigant wordt ziet namelijk nog veel terreinwinst in landen waar het netwerk niet toereikend genoeg is. De markt in de VS is nu eenmaal verzadigd, dus om zijn expansie voort te zetten boort Netflix andere markten aan waar internet nogal fragmentarisch een barrière vormt. Zo kwam 83% van alle nieuwe abonnees in het laatste kwartaal niet uit de VS.

Instellen

Zo schakel je de functie ‘Smart Downloads’ in op je iOS-, Android- of Windows 10-apparaat: klik op het pictogram ‘Downloads’ en selecteer ‘Smart Downloads’ in de sectie ‘Mijn downloads’.

Netflix Smart Downloads Gewoonvoorhem

De Smart Downloads-functie wordt trouwens alleen ingeschakeld wanneer je bent verbonden met Wi-Fi. Je data zal dus nooit worden gebruikt en het heeft geen invloed op de opslag van je apparaat, omdat het altijd de laatst bekeken aflevering verwijdert voordat het volgende wordt gedownload!