Fans van vette actie opgelet: Deze week verschijnt er een nieuwe dikke actiefilm op Netflix. Deze actiefilm kan weleens de volgende Original hit worden voor Netflix. Anthony Mackie en Frank Grillo vormen een ijzersterk duo waar jij beslist niet mee wil sollen.

Original content van Netflix

Het is inmiddels niets nieuws: Een film die in eigen beheer door Netflix geproduceerd wordt. Met Roma had Netflix een absolute mijlpaal te pakken natuurlijk. Deze Original film wist er bij de laatste editie van de Academy Awards vandoor te gaan met de Oscar voor beste buitenlandse film. Na deze film van regisseur Alfonso Cuarón wist Netflix meer topregisseurs naar het platform te krijgen. Zo werkt Scorsese aan het peperdure gangster-drama The Irishman en kwam hij al met een documentaire over Bob Dylan. Maar er verschijnen ook minder hoogdravende Originals op Netflix, zoals laatst de nieuwe Shaft film. Aan dat rijtje wordt deze week actiefilm Point Blank toegevoegd.

Remake van een Franse film

Het Franse origineel onder dezelfde naam Point Blank stamt uit 2010. Anthony Mackie kruipt voor de remake in de huid van verpleger Paul. Paul leidt een gelukkig leven en zijn vrouw is in verwachting van hun eerste kindje. Alles verandert in een nachtmerrie als indringers Pauls hoogzwangere vrouw ontvoeren. Op die manier dwingen ze Paul een gewonde crimineel, Abe (Frank Grillo), uit het ziekenhuis te smokkelen. De bedoeling is dan dat Paul Abe aflevert bij de ontvoerders van zijn vrouw, maar daar heeft Abe niet zoveel trek. Samen moeten ze met een alternatieve strategie komen om Pauls vrouw in levende lijve terug te krijgen. En dat zal hoe dan ook niet zachtzinnig worden.

Point Blank

Keiharde actiefilm

Anthony Mackie heeft het behoorlijk druk met projecten voor Netflix. Zo is hij nu ook in aflevering één van seizoen vijf van Black Mirror te zien bijvoorbeeld. Ook in IO speelde hij eerder dit jaar de hoofdrol. Met Point Blank heeft hij de hoofdrol in wat een heerlijke, no-nonsense actiethriller belooft te gaan worden. Wraak en de ontvoering van een geliefde zijn immers altijd een goede voedingsbodem voor een flinke dosis actie. Ook Frank Grillo zit in de lift. Je zou hem kunnen kennen uit de tweede en derde film uit The Purge-filmreeks. Daarnaast is hij natuurlijk Rumlow/Crossbones in de MCU. Point Blank is vanaf vrijdag 12 juli op Netflix te zien.

Meer actie? Bekijk de selectie van de beste oorlogsfilms ooit.