Niets is fijner dan op de bank ploffen met wat snacks en een film waarvan je zéker weet dat het een goede is. Mocht dit je plan zijn voor vandaag, maar heb je nog niet besloten welke titel het gaat worden, dan hebben wij hier de gouden tip. De film Argo is een absolute must-see en staat gewoon tussen je Netflix-titels.

Argo

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Zes Amerikaanse diplomaten moeten in 1980 proberen te ontsnappen uit een hermetisch afgesloten Iran. Veel diplomaten werden gegijzeld bij een massale bestorming van het consulaat. De zes mannen die we volgen in de film wisten hier aan te ontsnappen. Lange tijd verblijven ze op geheime plekken en proberen ze vrij te blijven. Vanuit Amerika probeert men een plan op te stellen om de zes diplomaten veilig terug naar huis te kunnen halen, iets wat niet zo makkelijk gaat. Om de diplomaten te bereiken stuurt Amerika CIA-specialist Tony Mendez (gespeeld door Ben Affleck) naar Iran. Onder de leugen dat hij voor een Canadees filmproject Argo het land bezoekt probeert hij het ondergedoken zestal te bereiken.

Veel lof voor de film

Het verhaal is eerder al in boekvorm beschreven, maar met deze verfilming gooide Ben Affleck – die de film óók regisseerde– hele hoge ogen. De film won een Oscar, een Golden Globe, een Critics Choice Award en Affleck kreeg de Directors Guild Award. En dan het fijnste nieuws van alles? Hij staat gewoon tussen jouw Netflixtitels! Kortom: de ideale film voor jouw avond.