Ben jij ook in een soort Netflix-bubbel met alleen je eigen algoritmes beland? Bekijk dan snel deze lifehack: geheime codes met verborgen Netflix-categorieën!

‘Bubbel’ van series en films door kijkvoorkeuren

Streamingdienst Netflix houdt je kijkgeschiedenis bij en met behulp van nauwe algoritmes raadt het streamingsplatform je nieuwe films en series aan. Lekker praktisch, maar hierdoor raak je ook in een ‘bubbel’ van series en films terecht. Content wordt vaak aangeboden in verschillende categorieën, op basis van je kijkvoorkeuren. Houd je van thrillers? Dan zullen deze eerder aan je getoond worden dan andere soorten films.

verborgen Netflix-categorieën

Minder prikkels door algoritmes

Door de bovengenoemde algoritmes wordt je minder geprikkeld door nieuwe categorieën. Deze categorieën hebben in principe een vaste, eigen code, maar als je deze code handmatig invoert kom je nieuwe categorieën tegen. Hiervoor heb je wel je desktop nodig, maar vervolgens kan je wel op je tablet, smartphone of televisie verder kijken.

verborgen Netflix-categorieén

Cijfercodes voor Netflix-categorieën

Je gaat in je browser naar https://www.netflix.com/browse/genre/???, op de plaats van de vraagtekens komt dus een bepaalde code. Het aanbod is enorm, maar hier volgen een paar voorbeelden:

Houd je van Nederlandse films? Vul dan het cijfer 10606 in achter bovenstaande link. Fan van producties van onze onderburen? Voor Belgische films voer je het cijfer 262 in. De code 11559 levert diverse stand-upcomedy’s op. Wegzwijmelen bij een romantische drama doe je met code 1255. Zin in de ultieme guilty pleasure, een kerstfilm? Voeg dan categorie 1394527 in!

De categorieën zijn ook weer onderverdeelt in diverse subgenres. Er bestaan ook plug-ins voor Chrome en Firefox, die het duiken in de verschillende categorieën nog gemakkelijker te maken. Er zijn verschillende websites waar de codes vermeld staan: What’s On Netflix en Netflix-codes.com zijn hier voorbeelden van. Veel kijkplezier!