Gear

Nederlandse dame demonstreert de Apple Vision Pro

de Apple Vision Pro

Iedereen heeft het vast al voorbij zien komen, de Apple Vision Pro bril. Deze revolutionaire bril gaat onwijs viraal en is overal te zien. Deze reality headset heeft een prijskaartje van maar liefst $ 3.499, maar wat doet de bril precies? Een Nederlandse vrouw demonstreert de Vision Pro-bril op TikTok en legt alles uit.

De Apple Vision Pro bril

Iedereen zat er lang op te wachten, de Apple Vision Pro. Apple heeft namelijk onlangs zijn eerste mixed reality headset geïntroduceerd, de Vision Pro. Dit baanbrekende apparaat belooft een revolutie teweeg te brengen in hoe we interactie hebben met onze digitale omgeving. Natuurlijk komt al dit moois met een pittig prijskaartje, om te beginnen start het bij 3.499 dollar. Maar wat maakt de Vision Pro zo speciaal?

Na het opzetten van de bril gaat elke gebruiker een korte, maar cruciale procedure om het toestel te personaliseren. Dit proces zorgt ervoor dat de ervaring voor iedereen uniek is, aangepast aan persoonlijke voorkeuren en behoeften. Of je nu wilt duiken in een game of intensief werken aan een project, de bril staat klaar om zich naar jouw wensen aan te passen.

Wat doet de Vision Pro?

Het meest opvallende aspect van de Vision Pro is misschien wel de innovatieve bediening via bewegingen van ogen en vingers. Deze intuïtieve interface maakt het navigeren door menu’s en apps niet alleen gemakkelijker, maar ook veel natuurlijker dan we gewend zijn bij traditionele apparaten.

Middenin deze wonderlijke techniek bevinden zich twee 4K micro-OLED displays die samen meer dan 23 miljoen pixels leveren voor een fascinerende visuele ervaring. Met meer dan twaalf camera’s kan je moeiteloos schakelen tussen volledige virtual reality naar augmented reality door simpelweg aan de Digital Crown te draaien. Of je nu wilt verdwalen in een spel, productief wilt zijn buiten kantoor of gewoonweg wil genieten van een film in 3D; alles is mogelijk met de Vision Pro. En dankzij externe batterijpacks kun je genieten van ongeveer twee uur onafgebroken gebruik. Een Nederlandse vrouw probeerde zelf de Vision Pro uit en deelde op TikTok wat zei zag en hoe je hem kan gebruiken.

Een kijkje door de Vision Pro bril

Op TikTok deelde Elle de Vries hoe zij de nieuwe Vision Pro bril ervaarde door haar dag heen. Ze startte haar dag met de bril, als eerst checkte snel haar to-do list die ze aan de zijkant van haar beeld zag. Ze vertelt ook dat je meerdere schermen in je beeld kan neerzetten, zo kan je meerdere dingen tegelijkertijd kunt doen, bijvoorbeeld op de een Netflix en de ander je werk, of dat alleen handig weten we niet. Ze laat ook zien dat je je volgende omgeving kan veranderen, zo kan je het beeld bijvoorbeeld naar een landschap zetten en het lijkt net alsof je het echt meemaakt. Ze geeft aan dat haar dag voelt als een simulatie, net alsof ze in een Black Mirror aflevering zit, maar dat het wel superhandig is.

Zo te zien zet Apple hiermee weer eens een grote stap vooruit in technologie met hun eerste mixed reality headset, De Vision Pro belooft niet alleen een nieuwe manier van interactie met technologie, maar zet ook sterk in op personalisatie en gebruiksgemak. Helaas zit er wel een duur prijskaartje aan, maar zo te zien is dat het wel zeker waard.

View post on TikTok