Sports

Deze Nederlandse voetbalclubs hebben de meeste slopende supporters

supportersincidenten clubs

Mannen zijn vaak sportfans met veel passie. Of het nu gaat om voetbal, Formule 1, of welke sport dan ook, er wordt altijd fanatiek aangemoedigd. Maar soms kunnen die passies een beetje uit de hand lopen. Deze Nederlandse clubs hebben te maken met de meeste supportersincidenten

Boetes in overvloed 

De KNVB heeft bijna zes keer zoveel boetes opgelegd aan voetbalclubs in de twee seizoenen na de pandemie in vergelijking met de twee seizoenen ervoor. De NOS heeft onderzoek gedaan naar de sancties die in de afgelopen twee volledige voetbalseizoenen aan clubs zijn opgelegd. Wat blijkt? Er waren duidelijk meer incidenten in vergelijking met de seizoenen vóór de pandemie. In totaal zijn er voor 919.875 euro aan boetes uitgedeeld tijdens deze periode. Maar welke clubs hebben het meeste te maken met supportersincidenten?

Veel clubs over de schreef

Als we kijken naar de bedragen die aan boetes zijn opgelegd de afgelopen twee seizoenen, valt het op dat PSV de hoogste boetebedragen heeft ontvangen voor supportersincidenten. Het totale bedrag aan boetes voor PSV bedroeg maar liefst 84.500 euro. Nummer #2 is PEC Zwolle met een totaal van 83.750 euro. Nummer #3 is Heracles (50.000 euro) en nummer #4 is MVV (46.250 euro). FC Groningen mag ook niet ontbreken in dit rijtje en staat op de vijfde plek met een totaal van 42.500 euro aan boetes voor verschillende incidenten, waaronder het gooien van zwarte rookbommen op het veld na degradatie.

View post on Twitter

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich clubs zoals AZ, SC Cambuur, Excelsior, Go Ahead Eagles en Sparta. Deze clubs hebben minder te maken met supportersincidenten.

Soms kunnen tijdens een wedstrijd gevoelens de overhand nemen en leiden tot incidenten. Ook al gedraagt een groot deel van de fans zich erg goed, vaak is er een klein groepje die het voor de rest verpest.