Sports

Met dít shirt gaat het Nederlands elftal proberen het sprookje van ’88 te herhalen

Nederlands Elftal speelschema

Het Nederlands elftal heeft zijn fans opnieuw weten te verrassen met de onthulling van het gloednieuwe thuisshirt voor het aanstaande EK 2024. Dit keer is het shirt niet alleen een modebewuste keuze, maar ook een diepe buiging naar het verleden, een eerbetoon aan het legendarische moment in 1988 waar Nederland het EK wist te winnen, een moment dat nog steeds in ons collectieve geheugen gegrift staat.

Nieuw Nederlands elftal thuisshirt voor EK 2024: Een eerbetoon aan 1988

Het Nederlands elftal heeft het nieuwe thuisshirt voor het komende EK gepresenteerd, en het is een knaller! Deze keer is het niet zomaar een shirt, het is een eerbetoon aan het legendarische moment uit 1988 waarin Nederland Europees Kampioen voetbal werd en de harten van voetbalfans over de hele wereld veroverde.

Bondscoach Ronald Koeman, die zelf geen onbekende is in de geschiedenis van Oranje, gaf symbolisch het shirt aan niemand minder dan sterspeler Frenkie de Jong. Het was zeker een mooi moment te noemen, want net zoals Rinus Michels destijds het shirt aan Koeman overhandigde, werd nu het stokje doorgegeven aan een nieuwe generatie.

View post on Twitter

Niet zomaar een shirt

Het is niet zomaar een stukje textiel, nee, het is een soort van eerbetoon aan onze geschiedenis op het veld. Ronald Koeman benadrukte vol trots de betekenis achter het shirt. Maar belangrijker nog, hopelijk vertegenwoordigt het onze toekomstige triomfen en successen (met een mogelijke winst op het EK). En daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn!

Het team zal voor het eerst schitteren in dit kersverse shirt tijdens de oefenwedstrijd tegen Schotland op 22 maart. Een moment om naar uit te kijken, want wie weet welke magische momenten ons te wachten staan in het debuut van dit keigave shirt?

View post on Twitter

Op naar het Europees kampioenschap

Frenkie de Jong, die het shirt namens het hele team in ontvangst mocht nemen, sprak vol lof over de betekenis ervan en 0ver de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Hij keek vooruit naar het EK met dezelfde honger naar succes als in 1988.

Het EK wordt aanstaande zomer gehouden in Duitsland. Nederland zal in de groep uitkomen tegen Frankrijk, Oostenrijk en een nog onbekende tegenstander uit de resterende play-offs.