Sports

Opletten geblazen voor het Nederlands Elftal: Engeland-keeper Jordan Pickford had ‘spiekbriefje’ tijdens penaltyserie

pickford

Als ons een penaltyreeks tegen Engeland tegemoet komt, staat Nederland voor een stevige uitdaging: The Three Lions van Engeland zijn dus de komende tegenstanders in Dortmund, en het geheim achter hun recente succes komt in de vorm van doelman Jordan Pickford. In de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, die Engeland met 5-3 won, speelde Pickford een cruciale rol. De 30-jarige doelman had namelijk een bijzonder geheim wapen: zijn bidon!?

Nederland kan borst natmaken, doelman Pickford niet te stoppen

Deze bovengenoemde bidon was niet zomaar een leuk accessoire of een manier om water te nuttigen. Nee! Op de bidon stonden namelijk instructies over in welke hoek Pickford moest duiken bij elke potentiële strafschopnemer van Zwitserland. Dankzij deze gedetailleerde informatie kon Pickford de eerste strafschop van Manuel Akanji gemakkelijk stoppen, wat de toon zette voor de rest van de serie. “Ik dacht dat ik hem goed verborgen hield, maar dat is duidelijk niet gelukt,” grapte Pickford na afloop. “Ik ben blij dat ik er al één heb kunnen stoppen en dat het genoeg is om door te gaan.

View post on Twitter

De aanpak en vooral het succes van de Engelse Pickford zullen zeker een waarschuwing zijn voor de Nederlandse leeuwen, dat traditioneel een uiterst zwak trackrecord heeft als het gaat om strafschoppenseries op grote eindtoernooien. De statistieken spreken boekdelen en Pickford’s bidon met strategische informatie kan een ware gamechanger zijn.

Volgende test voor Nederland

Komende woensdag om 21:00 uur staat de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Engeland gepland in Dortmund. Nederland zal goed voorbereid moeten zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Om de dreiging van Pickford’s slimme penalty-aanpak te overwinnen zou het uiterst fijn zijn als we binnen de 90 of 120 minuten de Engelsen kunnen verslaan.

Niet om je af te schrikken, maar slechts één Zwitserse speler, Zeki Amdouni, koos een andere hoek dan wat op de bidon van Pickford stond. Dit laat zien hoe effectief Pickford’s strategie was en hoe nauwkeurig zijn informatie bleek te zijn. Ronald Koeman zou rekening moeten houden met deze extra dimensie in hun voorbereiding om te voorkomen dat Pickford opnieuw de held wordt.

Wat er ook gebeurt, één ding is zeker: de wedstrijd belooft een spannende strijd te worden met mogelijk dus wat mentale spelletjes. Nederland moet zich schrap zetten voor een Engelse ploeg die op alle fronten voorbereid lijkt te zijn, inclusief de details die het verschil kunnen maken in een allesbeslissende penaltyserie.