Health

Slapend rijk worden? NASA zoekt mensen die 70 dagen op bed willen liggen

nasa baan liggen

Op zoek naar jouw droombaan? Stop dan met zoeken, want wij hebben die droombaan mogelijk voor jou gevonden. NASA is namelijk op zoek naar mensen die 70 dagen in bed willen liggen.

Uitgebreid onderzoek

NASA betaalt 18.000 euro aan mensen die zeventig dagen in bed willen blijven liggen voor een uitgebreid onderzoek. Het doel van het onderzoek is om te meten hoe gewichtloosheid het lichaam beïnvloedt. Als je wordt toegelaten, mag je de hele dag in bed blijven liggen. Je mag boeken lezen, skypen, spelletjes spelen of wat dan ook. Het enige wat je moet doen, is in bed blijven.

Twee studiegroepen

Het experiment heeft twee studiegroepen: de uitoefenende en de niet-uitoefenende groep. De uitoefenende groep moet lichamelijke oefeningen doen op speciale apparatuur. De niet-uitoefenende groep zal volledig tot rust blijven en moet in bed liggen. Het experiment duurt in totaal tussen de 97 en 105 dagen. Dit is afhankelijk van of je wel of niet sport.

Verschillende regels

In de eerste dertien dagen voor de niet-uitoefenende groep en eerste 21 dagen voor de uitoefenende groep mag je je vrij bewegen in de faciliteit. Echter mag je na deze periode niet meer uit bed voor een periode van zeventig dagen, behalve voor een aantal testen waarbij je met je hoofd achterover en voeten omhoog moet liggen.

Gedurende het onderzoek zul je worden onderworpen aan verschillende testen om je bot-, spier- en hartfuncties, bloedsomloop, zenuwstelsel, voedingstoestand en immuniteit te meten. Twee maanden in bed blijven liggen, is natuurlijk heel erg lang. Veel proefpersonen klagen over klachten aan de nek of rug. Het onderzoek helpt wel om het onderzoek voor de mens te verbeteren.

Doe mee

Dus, als je op zoek bent naar een droombaan, is dit je kans om 18.000 euro te verdienen door gewoon twee maanden in bed te blijven liggen. Je kunt zeggen dat je hebt bijgedragen aan de voorbereiding van de eerste astronauten naar Mars door gewoon op je luie kont te blijven zitten.

Zie je zolang liggen toch niet zitten? Check dan eens deze vacature: betaald Fast & Furious kijken.