Tegenwoordig is iedere knakenmaker of horlogeliefhebber in de ban van Rolex. Zijn koninklijke prestige zit ‘m dan ook vooral in het prijskaartje en de duurzaamheid als investering. Er is echter ook nog een andere manier om flink te verdienen aan een Rolex. Niet voor niets dat het serieus om de prijzen meespeelt als het gaat om het luxe uurwerk dat het meest wordt nagemaakt. Los van de Chinese rommel doe je een namaak Rolex herkennen vandaag de dag niet zomaar meer.

Namaak Rolex herkennen

Als je een willekeurige markt oploopt is het vaak niet heel moeilijk om in een oogopslag het echte van het neppe te onderscheiden. Zeker vroeger niet. Vandaag de dag worden we echter een beetje ingehaald door de technologie. Het spelletje wordt daarom steeds moeilijker te doorzien en dat is geen fijne gedachte nu er steeds meer op het spel staat. Om deze reden hebben de mannen van Watchfinder & Co een filmpje gemaakt die ons allen weer even met de neus op de feiten drukt en het basisniveau wat opkrikt. Check it out:

Watchfinder & Co

In de video verdiept de kenner zich eerst in het ontleden van de soms microscopische verschillen tussen echte Rollies en vervalsingen van twee jaar geleden. Hiermee toont hij aan hoe geavanceerd en listig het wereldje vandaag de dag is. Hij doet hiervoor beroep op de Submariner. Een klok die vaak wordt gekopieerd vanwege het relatief eenvoudige (en daarom enigszins gemakkelijk te dupliceren) ontwerp. Alleen als het gaat om Rolex beperken vervalsingen zich al nooit tot één model.

De technologie is vandaag de dag al zo vergevorderd dat vervalsingen meer op klonen beginnen te lijken. Volgens Watchfinder is het bepalen van de echtheid van een Rolex daarom niet voor iedereen weggelegd. Los van waar je ‘m koopt schreeuwt dit namelijk toch om een meer dan een gemiddeld oog voor detail. En natuurlijk moet je weten waar je naar op zoek bent. Zo kun je ook al het een en ander aflezen aan het bewegingsmechanisme van een uurwerk. Waar die van een echte Rolex toch wel tot in het kleinste detail de kroon spant als het gaat om verfijndheid. Hoewel een duplicaat voor de echte haviken onder ons toch wel de finesse en afwerkingen mist, moet men steeds waakzamer zijn voor deze criminele praktijken.