Motorrijden is een feest, en al helemaal met het lekkere weer van nu. In een groep, met een vriend of helemaal alleen; het is heerlijk om even nergens aan te hoeven denken tijdens het maken van een rit. Omdat ‘gewoon’ van A naar B navigeren lang niet altijd de leukste routes oplevert (die A4 heb je nu wel gezien), kunnen navigatie-apps een welkome verrijking zijn van jouw hobby. We lichten er een paar uit waarmee jij gemakkelijk de mooiste motorroutes in elkaar zet.

Apps voor het maken van de ideale motorroutes

Motorrijden is naast praktisch ook vooral leuk en leuk rijden gaat gepaard met rustige wegen, veel bochten en een mooie omgeving. Maar hoe vind je deze wegen zonder op elke straathoek stil te staan om je navigatie erbij te pakken? Dat is precies waar de volgende apps handig om de hoek kunnen komen kijken. Ze navigeren je niet alleen naar de plek waar je heen wil, ze maken er ook nog eens de mooist mogelijke motorroute van. Kijk het via een stuurhouder of volg  via een communicatie-set de verbale aanwijzingen en je hebt een heerlijke rit.

motorroutes

Google Maps

We trappen af met een open deur: Google Maps. Dit is voor iedereen die geen zin heeft in het verdiepen en leren kennen van een nieuwe app, maar wel graag een iets meer uitdagende route wil rijden. Klik bij routeopties de functie ‘snelwegen vermijden´ aan, en je hebt je route in één klap dubbel zo leuk (en lang) gemaakt.

Kurviger/Scenic

Dan komen we bij de specifiekere apps voor de ideale motorroutes. Kurviger bestaat alleen voor Android, maar met de App Scenic (die weer draait op Kurviger) kunnen ook iPhone-gebruikers er hun gang mee gaan. Je maakt in de al je eigen motorroutes met jouw voorkeuren voor bochtigheid, duur en vorm van de route. Offline downloaden van de gemaakte plannen is geen probleem. Wil je liever een bestaande route volgen, kijk dan welke er in jouw buurt al beschikbaar zijn. Ook van deze app is er zowel een gratis als een betaalde versie.

Calimoto

Dan Calimoto. Deze app helpt je met het maken van de gewenste motorroute en zorgt voor voldoende bochten en informatie over nabijgelegen tankstations, café’s en zelfs motorwinkels, mocht er onverhoopt iets misgaan. Het motto van de app luidt “No more straight roads”, klinkt top toch? Voordeel is dat de app ook offline gebruikt kan worden. De app is geschikt voor iPhone en Android en heeft een gratis en betaalde versie.

motorroutes

Navigon Cruiser

De afsluiter in deze lijst van navigatie-apps voor mooie motorroutes is Navigon Cruiser. Deze app is perfect voor het vinden van een route: je tikt simpelweg op gedeeltes van de kaart. De app tovert jouw voorkeuren om in een heerlijke tocht. De Cruiser app is niet gratis (als je de 7 dagen gratis proefperiode even buiten beschouwing laat). In Europa betaal je 3,99 voor één dag, 19,99 voor een jaar en 60,00 voor onbeperkte tijd. Dit kan zowel op iPhone als Android.