Ooit was het dé smartphone die je moest hebben. De tijden van de inklapbare Motorola TAC en de TAC Rainbow liggen ver achter ons. Toch heeft Motorola het principe van de smartphone met het klepje niet helemaal achter zich gelaten. Integendeel. De nieuwste telg van de Amerikaanse fabrikant is hier: de Motorola RAZR is klaar om de smartphone-markt helemaal te veroveren.

Motorola RAZR: de 2020 versie

Mocht de naam RAZR je bekend in de oren klinken, dan moeten we je gelijk geven. Al in 2003 kwam het merk met het beroemde RAZR-model. Destijds was het ultradunne toestel razend populair en werden er ruim 150 miljoen exemplaren van verkocht, voor die tijd al een extreme hoeveelheid. Inmiddels heeft men de weg terug gevonden en heeft de introductie van het nieuwe RAZR-model alles in zich het merk opnieuw op de kaart te zetten.

motorola RAZR

Foldable smartphone

Naast dat het opvouwbare scherm meteen opvalt, zijn er nog een aantal zaken die de nieuwe smartphone bijzonder maken. Zo is het vouwbare scherm door de verhouding van 22:9 relatief groot. Het toestel is in opengevouwen toestand maar liefst 6.2 inch groot, maakt gebruik van een OLED-scherm en heeft het een resolutie van 2142×876 pixels.

Maar is dat niet alles. Ook aan de buitenzijde is een scherm geplaatst. Dit is een 2.7 inch OLED-scherm. Het toestel is, ondanks het redelijk grote scherm, bijzonder handzaam. In ingeklapte toestand bedragen de afmetingen namelijk slechts  94x72x14mm. Dankzij de snelle Snapdragon 710-soc processor kun je wel alle taken vlot uitvoeren.

Motorola Razr

Ruim 50 patenten voor het scharniermechanisme

De grote verrassing van de RAZR zit in de manier waarop het toestel openklapt. Motorola heeft hierin zwaar geïnvesteerd om de perfectie te benaderen. Maar liefst 50 patenten zijn geregistreerd die allemaal te maken hebben met de unieke manier waarop het scherm opklapt en er een naadloos oppervlakte ontstaat. Dat is dan ook direct de verklaring waarom de nieuwe RAZR zo prijzig is. Als je goed kijkt naar het toestel dan bestaat de scharnier uit drie delen waardoor het langzaam uitschuift. Het scherm is dus geen onderdeel van het scharniersysteem, maar ligt er als het ware bovenop. Dit voorkomt ook dat er een lelijke bobbel ontstaat tijdens het inklappen.

Verkrijgbaar vanaf 23 april

De RAZR is voorzien van een leuke hoofdcamera van 16 megapixels met ondersteuning van een lichtsterke f/1.7 lens. Ook de 5 megapixel selfie-camera doet precies wat je ervan mag verwachten. Kortom, de vernieuwde RAZR heeft alles in zich om op het gebied van originele, opvallende en betrouwbare smartphones de markt te veroveren.

Met de Android 10 update wordt het gebruik van het Quick View-display nog leuker. Je hebt nu namelijk toegang tot al je favoriete apps (van Google Maps tot aan Spotify en YouTube), allemaal via je Quik View-display.

Met de introductie van de nieuwe generatie Motorola RAZR krijgt je als Nederlandse consument er een vierde optie bij op het gebied van foldable smartphones. De techniek achter de  Motorola RAZR zou van dit rijtje zomaar eens de kroon kunnen spannen. De smartphone heeft een prijskaartje van 1599 euro. Check de site van Motorola voor meer informatie over dit toffe toestel.