Vakantie is een begrip waar iedereen een andere betekenis aan geeft. Voor de één betekent het helemaal niets doen en in de zon op het strand liggen, terwijl de ander liever een nieuwe stad bezoekt en hier eindeloos kan rondstruinen. Voor de mensen die vakantie het liefst een sportieve en natuurrijke invulling geven, zijn de reizen van Moose Adventures iets om eens heel aandachtig te bekijken. Samen met je beste maten een week zelfstandig door de Scandinavische natuur, hoe vet is dat?

Moose Adventures

Kanoën door de Noorse wateren, overnachten in de Zweedse bossen, kampvuren bouwen en kamp opzetten op je eigen onbewoonde eiland. Trommel je maten bij elkaar, want dit kan zomaar eens hét vakantieplan voor deze zomer worden. Het aanbod bestaat uit twee verschillende reizen, we zullen ze allebei even voor je uitlichten.

The Canoe Adventure

The Canoe Adventure brengt je -zoals de naam al doet vermoeden- een kano-avontuur in Noorwegen of Zweden. Gevorderd of beginner: deze trip is voor iedereen. Je reis start op het basiskamp. Hier schuif je aan voor een maaltijd en proost je op de start van het avontuur. De volgende dag begint je reis te water. Je bagage wordt verrijkt met onder andere een hengel, een hakbijl, speelkaarten, routekaarten en kookgerei. Kortom, alles om een week in de Scandinavische wildernis te bivakkeren.

Na een uitgebreide uitleg over het gebruik van de kano, de verschillende peddeltechnieken en de route is het tijd om de kano in te springen en de wateren op te gaan. Zes dagen lang ga je op je eigen tempo de route af. Waar je slaapt? Dat kies je helemaal zelf. Gewoon een kwestie van het mooiste onbewoonde eiland uitzoeken en de tent opzetten. Ontspan op de strandjes, trek van eiland naar eiland en eindig de dag met een kampvuur waar jullie proosten met een rivier-gekoeld biertje. Na zes dagen eindigt de toch weer waar hij begon: op het basiskamp. Verschil met de keer ervoor? Jij en je maten zijn een onvergetelijk avontuur rijker.

Lake 2 Lake Challenge

Naast de vakantie biedt Moose Adventures ook een Health Challenge aan. 200 loodzware kilometers afleggen in 4 dagen. Zoals de naam al doet vermoeden start je in Zweden bij een meer en doorkruis je het land richting een ander meer. Je doet dit op 3 verschillende manieren. Op de eerste dag ga je mountainbiken dwars door een Zweeds natuurreservaat waarbij je vele hoogtemeters aflegt. Dag twee en drie ben je zelfstandig op het water in een kano meer dan 70 kilometer aan het peddelen. Je krijgt alle spullen mee die je nodig hebt om te overleven want je slaapt midden in de natuur. Na twee dagen op het water kom je terug en wordt de challenge afgesloten met een Sunrise Run. Aangezien het lang licht is tijdens de Scandinavische zomers gaat de wekker vroeg om langs de bossen en meren te gaan hardlopen. Iedereen kan een op maat gemaakte route kiezen bestaande uit 3 verschillende afstanden. 10, 20 of 30 kilometer. Alle onderdelen hebben verschillende routes zodat er voor iedereen een geschikte versie van de challenge is.