De kunst der mooie vrouwen is een optische gewaarwording. In één oogopslag kan je vaak al bepalen of je een vrouw wel óf niet aantrekkelijk vindt. Maar volgens de wetenschap is er één vrouw die boven alles en iedereen uitsteekt. Deze dame is volgens de knappe koppen de mooiste vrouw ter wereld.

Mooiste vrouw ter wereld

Er zijn tal van miss-verkiezingen die allen de mooiste vrouw ter wereld (proberen) aan te wijzen. Dat wordt gedaan door verschillende juryleden en is in zekere zin zeer subjectief. Maar de wetenschap heeft nu één vrouw aangewezen die met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt. Wie de mooiste vrouw ter wereld dan moet zijn? Niemand minder dan de wonderschone Bella Hadid. De 25-jarige dame bleek namelijk voor 94,35 procent overeen te komen met de zogeheten Beauty Phi – een ideaalbeeld van het vrouwelijk fysiek die dateert uit het oude Griekenland.

Bella’s ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kin, kaak en gezichtsvorm werden gemeten en kwamen het dichtst in de buurt van het Griekse idee van perfectie.

Andere kanshebbers

Er waren nog meer kanshebbers voor de titel ‘mooiste vrouw ter wereld’. Zo voldeed Beyoncé voor 92,44 procent aan de Griekse idealen, terwijl actrice Amber Heard derde werd met 91,85 procent en popster Ariana Grande vierde, met 91,81 procent. Deze lijst werd door Harley Street-cosmetisch chirurg Dr. Julian De Silva in 2019 samengesteld met behulp van geautomatiseerde kaarttechnieken. De totale top tien zag er als volgt uit:

  1. Bella Hadid – 94.35 procent
  2. Beyoncé – 92.44 procent
  3. Amber Heard – 91.85 procent
  4. Ariana Grande – 91.81 procent
  5. Taylor Swift – 91.64 procent
  6. Kate Moss – 91.05 procent
  7. Scarlett Johansson – 90.91 procent
  8. Natalie Portman – 90.51 procent
  9. Katy Perry – 90.08 procent
  10. Cara Delevingne – 89.99 procent

Bella Hadid overduidelijke winnares

“Bella Hadid was de overduidelijke winnares toen alle elementen voor fysieke perfectie van het gezicht werden gemeten”, vertelt Dr. De Silva, die het in Londen gevestigde Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery runt. “Ze scoorde het hoogste op haar kin, die met een score van 99,7 procent slechts 0,3 procent verwijderd is van de perfecte vorm. Bella werd ook tweede achter Scarlett Johansson voor de positionering van haar ogen.

Nu zeggen beelden meer dan duizend woorden. Reden genoeg om de mooiste foto’s van de mooiste vrouw ter wereld eens op een rij te zetten.

Zoek je het toch liever iets dichterbij huis? Kijk dan eens naar de mooiste vrouwen uit Duitsland.