Netflix levert meer dan vette actiefilms en fantasyseries. Zo nu en dan komen er echte (in positieve zin) dramafilms online die ons aan het denken zetten. De film Monster wordt ook zo’n film. Het gaat hier over een zeventienjarige die wordt beschuldigd van een misdaad. Maar is hij echt zo’n monster als de media doet geloven? Of is de waarheid niet zo zwart-wit?

Monstser op Netflix

De film verscheen in 2018 al en is gebaseerd op een boek dat zelfs nog langer geleden uitkwam, in 1999. Nu Netflix de rechten heeft verkocht komt er een tweede grote première aan. In de huidige Amerikaanse maatschappij is het onderwerp van de film, een donkere jongen die met het Amerikaanse rechtssysteem krijgt te maken, erg actueel. De ‘nieuwe’ release van Monster is daardoor erg logisch.

Monster

Van student naar ‘monster’ in heftige Netflix film

Steven Harmon is een Amerikaanse jongen met een veelbelovende toekomst. De 17-jarige is een filmstudent aan een goede school. Hij brengt zijn vrije tijd door met films maken. Je zou denken dat er geen vuiltje aan de lucht is, maar hij raakt betrokken als ‘uitkijkpost’ bij een overval. Die overval hoort goed te gaan, maar loopt juist mega slecht af: er vallen doden. Steven raakt hierdoor betrokken bij de misdaad en de daarop volgende rechtszaak. Van een veelbelovende student is hij opeens veranderd in een ‘monster’: vandaar de titel van de film.

Sterke cast en debuterende regisseur

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Kelvin Harrison Jr. Andere rollen zijn er voor A$AP Rocky, Jennifer Hudson en Jeffrey Wright, die je onder andere kan kennen van No Time To Die en Westworld. Het is de eerste film van regisseur Anthony Mandler, die hiervoor vooral muziekvideo’s maakte.

We kunnen Monster op 7 mei verwachten. Net als When They See Us, waar de film gelijkenissen mee vertoond, is de film dan te zien op Netflix.