Een man besteedde 250.000 pond aan het bouwen van de grootste modelspoor baan van Groot-Brittannië en hield dit project geheim voor zijn vriendin. Hoe hij dit verborgen heeft weten te houden, lees je in dit artikel.

Modelspoor van formaat

Zakenman Simon George begon negen jaar geleden met de aanleg van het 61 meter lange modelspoor, en zes maanden lang vertelde hij zijn nieuwe vriendin er helemaal niets over uit angst dat zij het ‘saai’ zou vinden. De zakenman die het project heeft gefinancierd door zijn aandeel in een supercar- rijervaring bedrijf te verkopen, vertelde zijn vriendin dat hij een deel van een oude molen huurde om wijn op te slaan en te verkopen. Hij dacht namelijk dat ze dat een stuk aantrekkelijker zou vinden.

In de molen was echter geen druppel wijn te vinden, alleen een mega grote treinset en modelspoor die super nauwkeurig een echt spoor van 2,4 mijl nabootst in Heaton Lodge Junction, Mirfield, West Yorkshire, uit 1983. “Het begon allemaal toen ik als 12-jarige veel tijd in Heaton Lodge doorbracht om naar de voorbijrijdende treinen te kijken”, herinnert de 54-jarige Simon zich. “Ik heb daar alleen maar goede herinneringen aan. Ik hield niet eens van spoorwegmodellen, het had net zo goed een park of winkel op de hoek kunnen zijn waar ik goede herinneringen aan over hield”, vervolgt hij.

‘Waar is al de wijn?’

Simon kon zijn hobby helaas niet voor altijd geheim houden voor zijn vriendin. Hij schrok zich namelijk wild toen zijn vriendin een bezoekje bracht aan de molen, waar ze allesbehalve wijn vond. “Waar is al de wijn?”, vroeg ze. “Ik vertelde haar de waarheid en ze zei: ‘Oké’. Mijn vriendin Marie is afgestudeerd in de kunst, dus ze waardeerde de mate van detail en al het werk wat erin is gaan zitten. We zijn inmiddels zelfs verloofd.” Hopelijk leven Simon en Marie nog lang en gelukkig met het modelspoor en alle modeltreinen.