Bij velen staat het mislukte Fyre Festival nog vers in het geheugen. Het zou een spetterend feest worden, georganiseerd door entrepreneur Billy McFarland en rapper Ja Rule. Uiteindelijk werd het festival door een verscheidenheid aan mankementen geannuleerd. Deze zaak was zo’n triest verhaal dat er zelfs een documentaire over is gekomen. Ondanks al deze feiten wil McFarland een tweede Fyre Festival in het leven roepen.

Mislukte Fyre Festival

Op de eerste editie van het Fyre Festival ging een hoop mis. We frissen je geheugen even op: Fyre Festival zou een evenement moeten worden om nooit te vergeten. McFarland beloofde dat Fyre het grootste festival zou worden dat de wereld ooit heeft gezien. Men besteedde een hoop aandacht en geld in het adverteren van het evenement. Onder andere Kendall Jenner, Bella Hadid en Emily Ratajkowski posten een bericht op social media ter promotie van het festival.

Het evenement zou plaats vinden in de lente van 2017, maar net nadat het festival begonnen werd het beëindigd. Dit kwam onder andere door problemen met de beveiliging, maar ook de logistiek en onderbemanning van het personeel waren zeer matig. Dit valt te zien aan het smerige broodje kaas dat je op bovenstaand Twitterbericht kunt zien. Bezoekers betaalden duizenden euro’s entree, enkel om teleurgesteld te worden.

Tweede poging

Ondanks dat oprichter Billy McFarland een gevangenisstraf van zes jaar aan het uitzitten is, heeft de man grootse plannen. Hij wil na het mislukte Fyre Festival een tweede editie in het leven roepen. Hij is niet alleen: partner in crime Ja Rule wil graag meedoen. Als dat maar goed gaat.

Mislukte Fyre Festival

Verder wil McFarland zijn kant van het verhaal kwijt over wat nou precies gebeurde met het mislukte Fyre Festival. Hij wil daarvoor een professionele schrijver inschakelen. Eigenlijk zitten wij hier niet echt op te wachten. We hebben al 2 documentaires gekregen over het geflopte evenement. Daarbij zei het gezeur van de bezoekers eigenlijk al genoeg.