Gear

Student wordt onverwachts miljonair als hij selfies als NFT’s verkoopt

NFT Ghozali

Met de komst van internet en social media wordt snel geld verdienen steeds makkelijker. Iedereen kan vanaf zijn zolderkamertje miljonair worden. De een wordt rijk met zijn online business, de ander is de hele dag bezig met daytraden. Ook NFT’s zijn de laatste tijd erg in trek. Dat heeft Sultan Gustaf Al Ghozali ook ervaren. De student uit Indonesië maakte elke dag een foto van zichzelf en verkocht deze selfies uiteindelijk als NFT’s. Wat begon als grap is uitgelopen tot een serieuze financiële opsteker.

Wat is een NFT?

NFT staat voor non-fungible token (niet-vervangbare token) en is, net als Bitcoinaangesloten op een blockchain. Een NFT is uniek, dus kan, in tegenstelling tot cryptomunten, niet gekopieerd worden. De tokens worden vaak gezien als een digitaal verzamelobject. NFT’s kunnen veel geld waard worden. Neem bijvoorbeeld de Bored Ape Yacht Club. Deze ‘verveelde aap’ behoord tot een van de kostbaarste NFT collecties ter wereld.

View post on Instagram
 

OpenSea

Terug naar Ghozali: de Indonesische student maakte de selfies om er een timelapse van de maken, om dit tijdens zijn diploma-uitreiking te laten zien. Na verloop van tijd had hij bijna duizend foto’s van zichzelf gemaakt. Ghozali Ghozalu was vervolgens benieuwd of hij er geld mee kon binnenhalen en plaatste de selfies als NFT’s op het platform OpenSea.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient hij aan zijn NFT’s?

Zelf had Ghozalu nooit verwacht dat zijn NFT’s überhaupt geld zouden opleveren. Hij zette ze daarom in eerste instantie ook voor maar 3 dollar te koop. Na enkele dagen bleek het dat er mensen geïnteresseerd waren. Eén van zijn foto’s is voor meer dan 12,5 duizend dollar verkocht (4 ETH). Zelf begrijpt hij niet waarom mensen de NFT’s kopen. Op één dag heeft de jongeman zelfs een keer meer dan 230 NFT-foto’s van zichzelf verkocht. De waarde van zijn totale collectie NFT’s wordt geschat op meer dan 374 ETH: ongeveer 1,2 miljoen dollar! Benieuwd naar de NFT’s? De naam van de collectie is Ghozali Everyday en staat op het platform OpenSea.