In Nederland zijn we gezegend met een strak wegdek – oké, misschien in jouw wijk niet – maar een beschadiging aan de wielen zit in een klein hoekje en dat zou zomaar gewoon die van een stoep, drempel of (buitenlandse) kuil kunnen zijn!

Daarom heeft Michelin samen met Maxion Wheels een innovatieve oplossing voor het conventionele wielontwerp geïntroduceerd. De innovatie zit niet in de banden, maar eerder in het wiel zelf. En na het kijken van de video weet je genoeg:

Michelin Acorus-technologie

De Michelin Acorus-technologie bestaat uit een flexibel lichtmetalen aluminiumwiel, en is ontworpen om de impact van een onwelkome klap efficiënter te absorberen dan conventionele wielen.

Hoe werkt het? Nou, wanneer de auto over een kuil (of vergelijkbare gevaarlijke wegoppervlak) rijdt, vervormen de rubberflenzen en fungeren ze als een kussen om zowel de band als het aluminiumwiel te beschermen.

Michelin Acorus technology – new flexible wheels Image #757878

Voor een betere weergave adviseren we je toch om de video te checken! Het beste is in ieder geval dat het wiel compatibel is met alle bandenmerken en dat de technologie lekke banden helpt voorkomen, waardoor automobilisten minder van banden zullen hoeven te wisselen, wat grondstoffen helpt besparen en dus als milieuvriendelijk kan worden bestempeld!

Dus, misschien is het dan toch tijd om eens flink offroad te gaan? Naar België bijvoorbeeld.