De natuurfilmster Mia Khalifa heeft de afgelopen jaren faam gemaakt binnen de ‘adult-industrie’. Wie Mia niet zegt te kennen is of een celibate monnik of een leugenaar. Inmiddels gaat ze niet meer uit de kleren voor de camera en wil ze het over een andere boeg gooien. ‘De liefde van de man gaat door de man gaat door de maag’, zeggen ze wel eens. Hier lijkt de Amerikaans-Libanese Mia op in te spelen: Mia Khalifa gaat namelijk haar eigen kookprogramma presenteren.

Mia Khalifa heeft korte carrière als ‘natuurfilmster’

Ondanks dat ze enorm populair is onder haar mannelijke doelgroep, duurde haar loopbaan als ‘natuurfilmster’ niet lang. Mia had drie maanden nodig om haar huidige status te bereiken. Haar befaamdheid had een keerzijde. Zo ontving de 29-jarige Mia Khalifa namelijk regelmatig doodsbedreigingen, onder meer van militanten en IS-groepen. Ook haar lage salaris speelde een grote rol om te stoppen. Voor haar films kreeg ze in totaal maar 12.000 dollar; ongeveer 10.5000 euro.

Petitie gestart om haar video’s offline te halen

Nu ze de branche gedag heeft gezegd, is ze er ook helemaal klaar mee. Mia Khalifa is namelijk een petitie gestart om haar natuurfilms offline te halen. Binnen een paar dagen is haar petitie al door enkele miljoenen mensen ondertekend. Erg veel resultaat leverde het niet op: haar natuurvideo’s zijn nog steeds online te bezichtigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mia K. (@miakhalifa)

Nieuwe carrière

Haar nieuwe carrière heeft wat weg van haar vorige. Enige verschil: haar kleren blijven aan en ze gaat ons nu verwennen met haar culinaire hoogstandjes. Mia pakt haar kookkunsten serieus op. Op Instagram toont ze haar kookcreaties aan haar ruim 27,7 miljoen volgers. Zo zet ze zomaar een heerlijke crême brûlée op tafel en weet ze hoe ze een authentieke mezza moet bereiden. Als kers op de taart verkoopt Mia een kookboek en pannen via webwinkel Amazon. Worden haar kookvideo’s net zo vaak bekeken als haar natuurvideo’s?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mia K. (@miakhalifa)