Auto’s worden gecreëerd met verschillende soort doelen voor ogen. De ene is gemaakt om Max Verstappen als eerste de finish te laten halen, de ander voor het veilig vervoeren van je drie kinderen en de hond. De wagen waar we vandaag op stuitten lijkt met een compleet ander doel te zijn gebouwd, namelijk het beschermen tegen elke soort apocalyps die we maar kunnen bedenken. Deze Mercedes G-klasse is zó bruut dat niets jou nog iets kan maken.

Mercedes G-klasse

De monsterlijke creatie draagt de naam Gruma Exclusive ENOK P1 en is gemaakt door een Duits bedrijf: Hollmann. Exclusive is ‘ie zeker. De fundering is een Mercedes G-klasse. De G500 4×4² om precies te zijn. Waarom er gekozen is voor dit model? De wagen heeft een 4.0 liter V8 als hart en pompt met 421 pl genoeg snelheid door de aderen. Bovendien is er bij de G500 de mogelijkheid om veel extra gewicht toe te voegen. Iets waar optimaal gebruik van is gemaakt, want door een bak aan extra toevoegingen herkennen we de originele 4×4² bijna niet meer terug.

In het dak van de Mercedes zit een groot rond gat luik -je raadt het al- precies een mitrailleurinstallatie in past. Wat je in je apocalyps ook tegenkomt (zombies, aliens of andere enge wezens) schakel je uit vanaf je eigen achterbank.

g-wagon-pantser-014 g-wagon-pantser-018 g-wagon-pantser-002 g-wagon-pantser-012

Bepantserd en wel

De Mercedes is compleet bepantserd en zonder de wagen te hoeven verlaten bescherm jij jezelf tegen al het kwaads. De uitstraling van het origineel verandert compleet. Van een dikke burgerwagen naar een serieus militair voertuig. Toch is het onder aan de streep meer categorie één dan twee. Dit zit hem in het interieur, wat helemaal behouden is zoals de Mercedes G500 wordt aangeleverd. Luxe elektrisch bedienbare stoelen met veel comfort zoals stoelverwarming en een complete leren afwerking.

g-wagon-pantser-004 g-wagon-pantser-011 g-wagon-pantser-009

Wat we er precies van moeten vinden weten we niet, maar dat het een ongekend brute bak is dat is duidelijk. Hij staat overigens te koop. Voor 546.210 euro is hij van jou en ben je niet alleen comfortabel onderweg, je weet ook zeker dat niets jou nog iets kan maken.