Francis Ford Coppola staat al jarenlang bekend één van ’s werelds bekendste regisseurs. Zo maakte hij onder andere de legendarische The Godfather-trilogie en een van de beste oorlogsfilms ooit, genaamd Apocalypse Now. De bekende regisseur probeert al decennialang zijn droomproject Megalopolis te realiseren en financiert dit volledig zelf. Stap voor stap wordt er meer onthuld.

Francis Ford Coppola’s megaproject, Megalopolis

Het megaproject van Francis Ford Coppola is niet zomaar tot stand gekomen. De regisseur begon al in de jaren ’80 met het ontwikkelen van het project, maar het duurde maar liefst twintig jaar om het scenario en de financiering rond te krijgen. Toen het eenmaal rond was, vonden de aanslagen op 11 september plaats en werd het project tijdelijk stilgezet. “Het is voor mij een religieuze oorlog geworden om de film te maken”, vertelt Coppola in een interview. Hij heeft dan ook niet de minste sterren op het oog.

Er is veel geld nodig voor megaproject

De film Megalopolis moet het verhaal vertellen van de Catilinarische samenzwering in een modern jasje. In Megalopolis zou het verhaal zich in het heden moeten afspelen in New Rome, een stad die erg lijkt op New York, tijdens een financiële crisis. Voor de hoofdrollen wist de regisseur Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne en Jon Voight, te strikken. Dat onthult de regisseur aan The Hollywood Reporter. Niet de minste cast en dat mag dan ook wat kosten. Volgens nieuwswebsite Uproxx en diverse bronnen legt de Godfather-regisseur 100 miljoen van zijn eigen vermogen in voor de film.  “Ik sta niet te springen om zelf geld in de film te stoppen, maar als dat nodig is om de film te kunnen maken, dan doe ik het”, liet Francis Ford Coppola eerder weten.

Waarom hij zoveel geld neerlegt voor de film Megalopolis? “Hoe persoonlijker ik een film maak, en hoe meer ik mijn dromen laat uitkomen, des te moeilijker is het om een project te laten financieren”, vertelt de regisseur aan het blad GQ. “En des te langer de film geld zal opleveren, omdat mensen er de komende vijftig jaar over nadenken en praten. Wat gebeurt er écht in Megalopolis? Wat probeert hij ermee te zeggen?” Toch is er (helaas) nog weinig bekend over de film zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Forest Whitaker (@forestwhitaker)

Wanneer kunnen we Megalopolis verwachten?

Er is nog weinig bekend over de film. Over de productie, releasedatum en waar is nog niets bekend. Alleen met de cast krijgt men een klein inkijkje in de vorming van de megafilm. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten en houden het met spanning in de gaten!