Dat MMA-gevechten zeer spectaculaire en intimiderende beelden opleveren is algemeen bekend. De één is fan en de ander vindt het niks, maar de business gaat om miljoenen en de populariteit is groot. Wat gaat er los van de gevechten zelf schuil achter de vechters? Je moet meedogenloos zijn om een gevecht tot een einde te dwingen en er met de winst vandoor te gaan. Wie zijn de meest intimiderende vechters in de MMA-wereld? Wij zetten er 10 voor je op een rijtje.

10. Chuck Liddell

In het begin van de zeroes had Chuck Liddell zijn topjaren als MMA-vechter. Hij ziet er aan de ene kant uit als iemand om een biertje mee te drinken en aan de andere kant als iemand die je niet wil tegenkomen in een donkere steeg. Naast zijn intimiderende voorkomen mede dankzij zijn hanenkam had hij nog een ander kenmerk: in de gevechten was hij echt meedogenloos. Tussen 2004 en 2006 heeft hij elk gevecht met een knock-out afgesloten, tot aan 7 gevechten op een rij. Dit vierde hij dan zo uitbundig dat het allemaal nog intimiderender leek. In 2010 gooide hij de handdoek definitief in de ring (lees: kooi) en eindigde hij zijn carrière. Wel heeft hij er een plek in de UFC Hall of Fame aan overgehouden.

9. Rampage Jackson

De hoogtijdagen van Rampage Jackson waren ook in het begin van deze eeuw. Buiten de gevechten om was het een aardige man, maar zodra hij richting de ring loopt is hij iemand anders. Een stalen ketting om zijn nek en een huil als een wolf onderweg naar de kooi. Hij heeft bij zijn eerste gevecht in de UFC zelfs al de winnende serie van Chuck Liddell doorbroken door hem in één ronde knock-out te slaan.

8. Alistair Overeem

De Nederlandse trots binnen de MMA. In zijn beste tijd was hij zo groot, sterk en onverbiddelijk dat niemand met hem de confrontatie aan wilde gaan. Met zijn bijnaam ‘Ubereem’ is Alistair Overeem de enige vechtsporter die zowel in de K1 als in de MMA wereldkampioen is geworden. Zo groot als hij is geweest zie je ze amper in de vechtsport. Onlangs kwam hij nog volop in de aandacht nadat hij in een gevecht een gigantische scheur in zijn lip opliep.

View this post on Instagram

Iconic #tbt

A post shared by Alistair Overeem (@alistairovereem) on

View this post on Instagram

19 days left #ufcbeijing

A post shared by Alistair Overeem (@alistairovereem) on

7. Rumble Johnson

Anthony ‘Rumble’ Johnson heeft een heel lichte periode gekend, maar hij werd pas echt angstaanjagend toen hij in de zwaardere categorie mee ging doen. Hij won 10 gevechten waarvan 9 met een (total) knock-out. Zijn klappen waren soms zo hard dat iemand letterlijk door de lucht vloog. Onlangs gaf de sporter aan dit jaar na een schorsing graag een comeback te willen maken.

6. Cris Cyborg

De enige vrouw op deze lijst is 13 jaar lang ongeslagen geweest. Ze is snel en pakt op elk mogelijke moment de kans om iemand te raken en blijven raken zonder diegene een kans te geven om met een tegenreactie te komen. Niet te stoppen en bijzonder explosief zijn in haar geval geen misplaatste termen en dit is ook wel waarom ze op de lijst staat.

5. Mirko Cro Cop

Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic stond bekend om zijn extreme trappen. Als hij je op het hoofd raakte met zijn voet was het einde gevecht. Hij heeft maar liefst 71 gevechten met een knock-out gewonnen. Zijn stoïcijnse uitstraling maakte hem alleen nog maar meer intimiderend.

4. Yoel Romero

Deze extreem atletische vechter straalde zoveel kracht uit dat het echt intimiderend werd. Hij heeft zelfs een zilveren Olympische medaille in het worstelen. Als topsporter in hart en nieren konden weinig mensen tippen aan zijn fitheid. Hiermee verdient hij zijn plek tussen de meest intimiderende MMA-vechters.

3. Fedor Emelianenko

Als er iemand koud en stoïcijns is, dan is hij het wel. Hij leek wel een machine in de manier waarop hij met zijn gevechten omging. Met zo weinig uitdrukking op zijn gezicht voor, tijdens en na het gevecht was het alsof niks hem echt interesseerde. Dus ook zijn tegenstanders niet. Hij wordt als een soort mythisch figuur gezien dat 10 jaar lang ongeslagen is geweest. Men heeft het bij Fedor vaak over de beste zwaargewicht MMA-vechter die er is geweest.

2. Anderson Silva

Als je hem nooit ziet vechten zou je niet zeggen dat de MMA zijn wereld is. Hij ziet eruit als iemand die regelmatig traint maar niet bijzonder groot is en hij lacht heel veel. Pas op het moment dat hij de ring instapt zie je wat hem zo intimiderend maakt. Uiteindelijk was hij altijd degene die het er heel makkelijk uit liet zien om zijn tegenstander te verslaan.

1. Wanderlei Silva

Deze man vocht niet alleen gemeen, hij was ook gemeen. Zijn vechtstijl was bruut en hij vocht als een wild beest. Zijn manier van doen buiten en binnen de kooi was altijd zo intimiderend dat elke tegenstander zomaar al flink de zenuwen kon hebben voordat het gevecht al begonnen was. Dit in combinatie met zijn uiterlijk en zijn bizarre resultaten maken Wanderlei Silva de meest intimiderende MMA-vechter aller tijden.