Je zult vast en zeker een keer met je maten gediscussieerd hebben over wat nou de meest gewilde supercar is van allemaal. Vaak kom je dan niet tot een conclusie, omdat dit simpelweg niet na te gaan is. Tenzij je Google bent, dan weet je natuurlijk het antwoord op alles. Vooral als het gaat over waar mensen belangstelling in hebben.

Meest gewilde supercar

Je zou bij een droomauto eerder denken aan iets als een Lamborghini, Bugatti of Ferrari. Toch blijkt dat mensen het meest geïnteresseerd zijn in de Audi R8. Google heeft in het onderzoek gekeken naar welke supercar het meest werd gegoogled in haar zoekmachine. Daaruit bleek dus dat de meeste mensen dromen van een Audi R8.

meest gewilde supercar Gewoonvoorhem

Je zult hierbij waarschijnlijk erg verbaasd zijn. Die andere exotische scheurmonsters ogen veel dramatischer en zijn veel extremer qua prestaties en prijs. En laat dat laatste nou net zijn wat er voor zorgt dat er het meest wordt gezocht naar de Audi R8. Deze auto is een optie die veel betaalbaarder is dan die andere merken. Een nieuwe Audi R8 kost iets meer dan 150.000 dollar. Andere auto’s in deze klasse kosten vaak minimaal een ton meer.

Top 5

Het verrassende van het onderzoek is dat de top 5 meest gewilde supercars allemaal afkomstig zijn van dezelfde conglomeraat. Eentje waarbij je niet zo snel zou denken aan hele bijzondere snelheidsduivels. We hebben het namelijk over Volkswagen. Een ding wat je misschien zou vergeten is dat de Volkswagen AG groep in het bezit is van onder andere Bugatti en Lamborghini. Niet bepaald saaie merken.

meest gewilde supercar Gewoonvoorhem

Op nummer 2  van de lijst staat de nieuwe Bugatti Chiron, niet heel gek. Dit is namelijk een auto waarvan wordt beweerd dat het de snelste ter wereld is. De derde plek wordt ook door Bugatti bezet, het gaat in dit geval om de Veyron. De snelheidsduivel van weleer. Toen hij uitkwam was hij de snelste auto ter wereld. Die tijd is al eventjes voorbij, maar blijkbaar is zijn invloed op het publiek nog niet verdwenen.

Lamborghini vult de 4de en 5de plek. Het gaat respectievelijk om de Aventador en de Veneno. De Aventador kennen we natuurlijk allemaal. 2,20 meter breed, bijna 5 meter lang en lager dan de meeste navels. Met deze buitenaardse looks laat hij natuurlijk wel een blijvende indruk achter. Dat de Veneno in de lijst staat is best apart, er zijn er maar 13 van gemaakt in totaal. Misschien dat die exclusiviteit wel de reden is van zijn gewildheid. Wat vast staat is dat de auto een bijzonder gevaarte is.

We kunnen ons voorstellen dat je nu benieuwd bent naar wat die Audi R8 allemaal in zijn mars heeft. Een uitlaat om van te dromen heeft hij in ieder geval zeker.