Het is de grootste angst in elke relatie: gaat mijn partner vreemd. Is je relatie goed, dan is er waarschijnlijk geen reden om te twijfelen aan de trouw van je partner. Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn en kan het minste of geringste detail aanleiding zijn om wantrouwig te worden. Gaat je vriendin wel erg vaak naar de sportschool of bezoek ze haar bff wel erg vaak? Grote kans dat er iets heel anders aan de hand is.

Vreemdgaan en de tien meest gebruikte smoesjes

Vreemdgaan is al zo oud als de mensheid zelf en zeg nou zelf, niks is spannender dan juist datgene te doen wat niet mag. Vreemdgaan valt dus in die categorie, maar erachter komen dat je vermoedens ook inderdaad kloppen is vaak een heel ander verhaal. Opvallend genoeg zijn er, als het om vreemdgaan gaat, opvallende patronen te ontdekken. Zo stelt een Britse datingsite dat de sportschool wel erg vaak wordt aangevoerd als excuus om het plezier buiten de deur te zoeken.

Onderzoek naar vreemdgaan

De website Illicit Encounters kun je nog het beste vergelijken met Second Love, een datingsite voor notoire vreemdgangers dus. Ook al is het moreel zeer verwerpelijk, het is een gegeven dat slechts weinig hun partner echt voor 100% trouw zijn. Buiten de deur trek krijgen is leuk, maar buiten de deur eten is voor sommigen nog leuker. De website ondervroeg zo’n 2.000 gebruikers naar hun excuses om vreemd te gaan. En alhoewel zowel mannen als vrouwen erg creatief waren in het bedenken van excuses, gebruiken de geslachten verschillende excuses.

Ze gaat wel erg vaak naar de sportschool

Vrouwen hebben een voorkeur om een bezoek aan de sportschool te gebruiken als excuus om met een ander van bil te gaan. Logisch, welke man gunt het zijn vrouw of vriendin nu eigenlijk niet om eens goed om haar lijn te werken. Het laatste wat je dat zult vermoeden is dat ze op een heel andere manier aan haar conditie werkt. Kijk dus uit als ze na maanden sporten nog maar weinig is veranderd, grote kans dat de meeste lichaamsoefeningen dan in het bed van een ander plaats vinden. Is je partner wat minder sportief aangelegd dan is een avondje stappen met haar vriendinnen een ander veel gebruikt excuus terwijl het veelvuldig overwerken op een derde plaats staat.

Mannen houden van voetbal (en meer)

Mannen gebruiken het sporten net zo graag als excuus om vreemd te gaan. Ze gaan dan niet naar de sportschool, maar zeggen dat ze voetbal gaan kijken bij vrienden. Dat excuus werkt altijd. Welke liefhebbende vrouw gunt haar man nou geen avondje met jongens onder elkaar. De kans dat de vrouw in kwestie achterdochtig wordt is dus minimaal, kortom, voetbal kijken is het perfecte excuus. Naast voetbal wordt ook golf spelen vaak als excuus aangevoerd. Dat zowel voetbal als golf met een bal te maken hebben zal louter toeval zijn. Overwerken wordt ook door mannen vaak aangevoerd als excuus om eens lekker vreemd te gaan.

Vrienden als alibi

Als het om vreemdgaan gaat is het opvallend dat vrienden vaak worden ingezet om een perfect alibi te hebben. Logisch, je vrienden gaan je niet verlinken, tenzij je net die ene moraalridder in je vriendenkring hebt zitten. Uiteraard is het mogelijk dat een veelvuldig bezoek aan de sportschool of het bezoeken van vrienden niet automatisch betekent dat je partner vreemd gaat. In veel gevallen is het wel zo dat een bepaalde dosis scepsis op zijn plek is.

Ze hoeft niet altijd vreemd te gaan

Natuurlijk moet je niet te snel conclusies trekken uit deze lijstjes, want het kan ook gewoon zijn dat je vriendin echt vindt dat ze een te dikke kont heeft in een bepaalde broek en er dus wat aan wil doen.

De top 10 van de meest gebruikte smoesjes zie je hieronder per geslacht.

Vrouwen

Sportschool

Uitgaan met vriendinnen

Overwerken

Socialisen na werk

De hond uitlaten

Winkelen

Kennissen bezoeken

Afspreken met beste vriendin

Schoonheidsbehandeling

Een bepaalde sport doen

Mannen

Voetbal kijken

Golfen

Overwerken

Socialisen na werk

Uitgaan met vrienden

De hond uitlaten

Naar de Sportschool

Een bepaalde sport doen

Afspreken met beste vriend

Kennissen bezoeken