Honda kennen we allemaal wel vanwege hun auto’s. Dit zijn meestal gewone familieauto’s of soms retesnelle voorwielaangedreven racers. De voorwielaangedreven auto’s van Honda tikken de honderd kilometer per uur aan in ongeveer 6 seconden. De grasmaaier die het bedrijf heeft gemaakt doet de 0 naar 100 ook in 6 seconden. De 0 naar 100 mijl welteverstaan. Omgerekend gaat hij van 0 naar 160 kilometer per uur in 6.29 seconden. Hier kan menig Porsche wat van leren. Maak kennis met de Mean Mower van Honda.

Honda’s Mean Mower

De creatieve naamkeuze voor deze grasmaaier is volledig terecht. Het betreft een aangepaste versie van de Honda HF 2622 Garden Tractor. Dat is een doodgewone gemotoriseerde tractor, maar Honda droomde van een speciale raceversie, en zo geschiedde. Nu heeft de grasmaaier maar liefst 190 pk ter beschikking. Naast een 0-160 tijd van rond de 6 seconden gaat hij naar de 100 kilometer per uur in minder dan drie seconden (!).

mean mower

De viercilinder motor uit de Honda Fireblade superbike is in het ding gestopt. Net als die superbike kan de chauffeur uitkijken naar een gekleurd LCD-scherm. Echt wendbaar als een superbike is het ding niet. Maar heb jij ooit een motor gras zien maaien? Nee, wij ook niet. Goed werk Honda, deze zomer willen wij graag jullie grasmaaier lenen om het gras in onze tuin te maaien. Kijk hieronder maar waarom:

Tweede poging

Denk maar niet dat Honda een ‘one trick pony’ is als het om gemotoriseerde fratsen gaat. Eerder kwam het bedrijf ook al met een gemotoriseerde grasmaaier. In dat geval ging het om een V2 in plaats van een viercilinder. Die grasmaaier haalde een topsnelheid van 188 kilometer per uur. Jouw tweedehands civic uit 1995 moet dat maar eens zien te halen. Denk maar niet dat de eerste versie een hogere topsnelheid heeft hoor. De nieuwste ‘Mean Mower’ gaat maar liefst 242,99 kilometer per uur. Je zou het aan de looks niet zeggen, aan het geluid wel: hij maakt namelijk maar liefst 13.00 toeren per minuut. Wow! Als klap op de vuurpijl heeft de Mean Mower meer paardenkracht per kilo dan een Bugatti Chiron (hij weegt maar 160 kilo).