Health

Max Verstappen doet boekje open over training en dieet: ‘Leuk om mezelf een beetje te pijnigen’

max verstappen training dieet

Max Verstappen gaat niet alleen maximaal in de auto, maar ook in de sportschool. In een interview met het AD doet hij een boekje open over zijn training en dieet voorafgaand aan het huidige Formule 1-seizoen.

Max Verstappen over training & dieet: ‘Leuk om mezelf een beetje te pijnigen’

Max Verstappen ziet er volgens velen afgetrainder uit dan ooit. Dat was een paar maanden geleden wel anders. De wereldkampioen heeft zich tegoed gedaan aan allerlei geneugten die tijdens het seizoen verboden fruit zijn. “In de winter was er wel wat bijgekomen’’, vertelt Max Verstappen over zijn training en dieet aan het Algemeen Dagblad. “Maar dan vind ik het ook wel leuk om het er weer af te trainen. Veel mensen zeggen dat het eruitziet alsof ik ben afgevallen, maar mijn gewicht is hetzelfde als vorig jaar. Ik sta elke dag ’s ochtends en ’s avonds op de weegschaal en ik was best wel wat aangekomen. Meer dan vorige winter. Maar ik vind het leuk om mezelf een beetje te pijnigen om het dan weer af te vallen.”

Manieren om zichzelf uit te dagen

Jezelf even laten gaan in de periode dat het kan, is menig topsporter niet vreemd. Al wil de één nog weleens continu in shape blijven, terwijl de ander buiten het seizoen juist niets van het strikte regime van een sportseizoen moet weten. Max Verstappen behoort tot de laatste categorie. “Ik zit het hele jaar onder mijn gewicht”, licht Max Verstappen toe over zijn training en dieet. “Als je dan een maand de tijd hebt om een beetje van het eten en het drinken te genieten, doe ik dat ook. Iedereen is daarin anders. Sommigen vinden het leuk om het hele jaar constant te zijn, ik vind het leuk om een maand even niet aan trainen te denken. Als je dan in januari weer begint, is het gewoon weer vol gas en dan ook meteen in de juiste modus om weer topfit te zijn. Ja, voor mij werkt dat om mezelf scherp te houden.”

Max Verstappen in vorm voor nieuwe Formule 1-seizoen

Waar het dieet en de training van Max Verstappen om fit te worden voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen uit bestaan? Een mix van cardio- en krachttraining. Zo liet Verstappen zich al eens afbeulen door Rico Verhoeven in deze bokstraining van Max Verstappen. In recente beelden, die de fans een kijkje geven in de training van Max Verstappen voorafgaand aan het Formule 1-seizoen van 2023, laat de 25-jarige Nederlander zien flink door te trappen op de spinningfiets en een oefening die zijn kracht van zijn nekspieren verbetert.

View post on Instagram
 

Header: Red Bull Contentpool.