Sports

Max Verstappen moet recordbedrag aftikken voor superlicentie: ‘Absurd!’

Max Verstappen licentiekosten

Als je het razendsnelle wereldje van de Formule 1 volgt, heb je ongetwijfeld de naam Max Verstappen gehoord. Deze Nederlandse trots scheurt over de circuits als een ware koning, en zijn seizoen van 2023 is niets minder dan een achtbaanrit. Al heeft dat succes ook een keerzijde: de licentiekosten voor Max Verstappen worden volgend seizoen torenhoog.

Max’ dominantie op het circuit

Max Verstappen bevindt zich in het midden van wat we alleen maar kunnen omschrijven als een meesterklasse in racen. Deze kerel is in vuur en vlam en heeft tot nu toe een indrukwekkende zeventien van de negentien Grands Prix-overwinningen op zijn naam geschreven. En daar stopt het niet! Hij heeft ook twee tweede plaatsen en een vijfde plaats behaald. Oh, en laten we de overwinningen in de sprintraces niet vergeten. Wat een seizoen! Max heeft een verbazingwekkende 524 punten gescoord, waarmee hij alle vorige records verpulverd heeft. Al drijven de successen de licentiekosten voor Max Vertappen behoorlijk op.

De schrikbarende kosten van de superlicentie

Maar hier zit het addertje onder het gras, vrienden. Hoe meer punten je verzamelt, hoe meer het je gaat kosten wanneer het tijd is om je superlicentie te vernieuwen. Max Verstappen is geen uitzondering op deze regel. Als gevolg van zijn sublieme seizoen staat hem een aanzienlijke uitgave te wachten voor de verlenging van zijn licentie in 2024.

View post on Instagram
 

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 staat een coureur op het punt om meer dan een miljoen euro neer te tellen. Verstappen had al 963.800 euro neergeteld in 2023, dankzij zijn indrukwekkende 454 punten in 2022.

Laten we de cijfers eens nader bekijken: de basisprijs is slechts 10.400 euro. Maar hier komt de kneep: je moet 2100 euro toevoegen voor elk punt dat je hebt verdiend. Met Max’ indrukwekkende 524 punten staat zijn rekening voor de superlicentie in 2024 op een duizelingwekkende 1.100.400 euro. Als het hem lukt om overwinningen te behalen in Las Vegas en op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi, inclusief de snelste ronde in elke race, kan de rekening van de licentiekosten voor Max Verstappen oplopen tot maar liefst 1.222.100 euro. Ja, je leest het goed!

Verstappens kritiek op de licentiekosten

Maar Max is niet het type dat zijn mond houdt. Hij uitte zijn kritiek op de snel stijgende kosten van de superlicentie voordat dit seizoen begon en noemde het “absurd.” Hij merkte op dat in andere sporten atleten niet van zulke kolossale bedragen worden beroofd om deel te nemen. En laten we het groeiende aantal races op de kalender niet vergeten.

Dus daar heb je het – de man van het moment, Max Verstappen, die de grenzen op het circuit verlegt en zijn bankrekening naar nieuwe hoogten stuwt. Zal hij blijven domineren, ondanks het forse prijskaartje?

Header: Red Bull Contentpool.